Ajax haalt dubbele cijfers in eerste oefenwedstrijd

Ajax haalt dubbele cijfers in eerste oefenwedstrijd

25 juni 2019 – Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in een warm Oldenzaal met 2-11 van amateurclub Quick'20. Vaclav Cerny maakte drie goals voor de ploeg, waar aankopen Lisandro Martínez en Kik Pierie hun officieuze debuut maakten.Na anderhalve minuut lag de eerste treffer voor Ajax al in het net. Klaas-Jan Huntelaar kopte een hoekschop van Zakaria Labyad tegen de touwen. De routinier, die in de eerste helft de aanvoerdersband droeg, maakte er een paar minuten later vanaf de strafschopstip ook 0-2 van. Quick'20 liet het er niet bij zitten en kwam via een harde schuiver van Tim Zwienenberg terug tot 1-2. Even later werd zelfs de paal geraakt en hing de 2-2 kort in de lucht, maar een eigen doelpunt zorgde weer voor een marge van twee goals voor Ajax.

Daarna was het de beurt aan Cerny. De Tsjech maakte een hattrick door een wippertje van Martínez binnen te tikken en twee keer hard uit te halen in de verre hoek. Hij zorgde voor de 1-6 stand. Doelman Dominik Kotarski gaf niet veel later een penalty weg door een terugspeelbal van Martínez slecht te controleren. Jip Kemna werkte deze strafschop zeer fraai af door middel van een panenka. Voor rust zorgde Ajax nog voor de 2-7 via Noa Lang.

Jonkies
Na rust gaf Erik ten Hag veel jeugdspelers de kans. Aanvoerder Dani de Wit, Perr Schuurs en Dennis Johnsen fungeerden in de tweede helft als 'ervaren spelers' tussen de jonkies. Bovendien mocht Benjamin van Leer het doel verdedigen na zijn terugkeer van NAC Breda. Na een korte periode van droogte bij Ajax zorgde Victor Jensen voor de 2-8 en benutte Dani de Wit een strafschop: 2-9. In de slotfase kreeg Ajax nog wel een paar mogelijkheden op meer, maar was het slordig in de afronding. De dubbele cijfers werden wel gehaald, omdat Jensen zijn tweede van de avond en de 2-10 aantekende. De 17-jarige Brian Brobbey maakte er ook nog 2-11 van.

Opstelling Ajax eerste helft: Kotarski, Dest, Magallán, Pierie, Martínez, Ekkelenkamp, Cerny, Gravenberch, Huntelaar, Lang, Labyad.

Opstelling Ajax tweede helft: Van Leer, J. Timber, Schuurs, Botman, Kemper, Q. Timber, Kühn, Jensen, Brobbey, De Wit, Johnsen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019

  3. zaterdag 19 oktober 2019