'Wiegman kiest voor Van Dongen en herstelde Van der Gragt'

'Wiegman kiest voor Van Dongen en herstelde Van der Gragt'

25 juni 2019 – Sarina Wiegman kiest in de achtste finale van het WK tegen Japan dinsdagavond vermoedelijk voor de herstelde Stefanie van der Gragt. De verdedigster raakte na het treffen met Nieuw-Zeeland geblesseerd, maar is inmiddels weer fit en krijgt centraal achterin de voorkeur boven Anouk Dekker.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans in de vermoedelijke opstelling van de Leeuwinnen. Daarin is ook plek voor Merel van Dongen, die naar verwachting dus opnieuw de voorkeur krijgt boven de tegenvallende Kika van Es. Van der Gragt vormt het centrale duo met Dominique Bloodworth, die tot dusver alle duels speelde. Dekker was de eerste WK-wedstrijd geschorst bij Oranje.

Verder heeft de bondscoach weinig verassingen in petto: het middenveld blijft bestaan uit Jackie Groenen, Sherida Spitse en Danielle van de Donk. Opnieuw zal Jill Roord hoogstens als invaller binnen de lijnen komen. Het supertrio voorin, van wie alleen Vivianne Miedema vooralsnog haar niveau haalt, wordt eveneens in ere gehouden. Lineth Beerensteyn, die meermaals goed inviel, moet vooralsnog genoegen nemen met een plek op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Sari van Veenendaal; Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt, Dominique Bloodworth, Merel van Dongen; Jackie Groenen, Sherida Spitse, Danielle van de Donk; Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema, Lieke Martens.

Lees ook: Nederland op rapport; de Oranje Leeuwinnen langs de meetlat

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019

  3. zaterdag 19 oktober 2019