Oranje favoriet voor treffen met Japan in achtste finale

Oranje favoriet voor treffen met Japan in achtste finale

25 juni 2019 – Voor het tweede WK op rij spelen de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond de achtste finale. En voor de tweede editie op rij is Japan de tegenstander die daarin verslagen moet worden. Vier jaar geleden in Canada was het Aziatische land met 2-1 te sterk. Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman heeft dus nog een appeltje te schillen met de Japanse vrouwen. Heeft Nederland nu meer kans dan destijds? FCUpdate.nl blikt samen met Toto vooruit.Denk jij dat Nederland na Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada ook Japan verslaat? Zet in en win bijna tweemaal je inzet terug bij TOTO!

Japan kent moeizaam WK
Wie het Japan van acht jaar geleden en vier jaar geleden vergelijkt met het Japan van nu, komt tot de conclusie dat het team van bondscoach Asako Takakura-Takemoto een beetje is afgezakt. In 2011 werd Japan wereldkampioen in Duitsland en stond het derde op de FIFA Ranking. Als regerend wereldkampioen begon Japan vier jaar later aan het WK in Canada, waarin het de finale met 5-2 verloor van de Verenigde Staten. Een aantal van de sterspeelsters uit die tijd heeft afgezwaaid, mogelijk is dat van invloed op de huidige prestaties. Intussen is Japan de nummer zeven van de FIFA-ranking (één plekje hoger dan Nederland) en verloopt het huidige WK nog bepaald niet op rolletjes.

In de groepsfase begon de voormalig wereldkampioen met een teleurstellend gelijkspel tegen Argentinië (0-0). Japan won vervolgens met wat moeite van Schotland (2-1) en was in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland beduidend de mindere: 0-2. Ter vergelijking: Oranje won op het EK 2017 nog met 3-0 van Engeland. Met vier punten eindigde Japan als tweede in de groep, terwijl het ook nog derde had kunnen worden als Argentinië met ruime cijfers had gewonnen van Schotland.

Heeft Nederland penalty's nodig om Japan te verslaan? Dan win je dertien keer (!) je inzet terug bij TOTO!

Oranje komt op stoom
Waar het zand in de motor van Japan lijkt te blijven zitten, komt de motor van Oranje juist steeds meer op stoom. Natuurlijk was het niet altijd even goed wat de Leeuwinnen lieten zien op dit WK. De wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland (1-0) en Kameroen (3-1) verliepen moeizaam, maar mondden wel uit in twee overwinningen. Later werd daar ook nog een meer overtuigende 2-1 zege op Canada aan toegevoegd. Daarmee heeft Nederland laten zien dat het als Europees kampioen echt stappen vooruit aan het maken is. Oranje zit in de lift, een overwinning op Japan zou dat versterken.

Om de Japanse ploeg te verslaan en een ticket voor de kwartfinales te bemachtigen, moeten de Oranje Leeuwinnen op hun hoede zijn voor het dynamische spel van Japan. De speelsters lopen zich het snot voor de ogen en wisselen veel van positie. Twee vrouwen moeten daarbij de kar trekken: nummer 10 Mizuho Sakaguchi en spits Mana Iwabuchi (nummer 8). Sakaguchi is als 31-jarige middenvelder de enige overgebleven routinier voor de verdediging en scoorde op het WK 2015 de 2-0 tegen Nederland. Iwabuchi is de aangewezen aanvalster om de doelpunten te maken. Zij is na Sakaguchi de vrouw met de meeste interlanddoelpunten in de selectie.

Als Sakaguchi ook scoort tegen Oranje en doorgaat, dan win je acht keer je inzet bij TOTO!

Favorietenrol
Hoewel Nederland een plaatsje lager staat op de FIFA-ranking, is de equipe van Wiegman gezien de huidige vorm toch lichtelijk de favoriet tegen Japan. Want terwijl Japan de rol als outsider voor het goud nog niet heeft waargemaakt, laat Nederland betere dingen zien. De achtste finale wordt gespeeld in Rennes, in de West-Franse plaats wordt vooraf weer een flinke fanzone ingericht door de KNVB. Aangemoedigd door opnieuw een groot Oranje Legioen gaat om 21.00 uur de jacht op de wereldtitel verder met nu een plek in de kwartfinales in het verschiet. Daarin is Italië of China de tegenstander. Zij spelen om 18.00 uur in Montpellier tegen elkaar.

Zet Miedema haar topvorm door en maakt ze een HATTRICK? Zet in en win tot VEERTIG keer je inzet bij TOTO!

Advertisement

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019