Witte rook in Amsterdam: Promes voor vijf seizoenen Ajacied

Witte rook in Amsterdam: Promes voor vijf seizoenen Ajacied

24 juni 2019 – De overstap van Quincy Promes naar Ajax is in kannen en kruiken. De transfer van de buitenspeler is maandagavond helemaal afgerond door de Amsterdammers, die 15,7 miljoen euro betalen aan Sevilla. De 27-jarige aanvaller heeft voor vijf jaar getekend.Promes, die geboren is in Amsterdam, kost Ajax dus een kleine 16 miljoen euro. Dat bedrag kan door variabelen nog oplopen tot maximaal 17,2 miljoen euro, zo geeft Ajax aan in een statement. Promes had bij Sevilla nog een contract tot 2023. Hij gaat bij Ajax spelen met rugnummer elf.

Promes keert door de transfer terug in de Eredivisie, de competitie die hij 2014 verliet. Na vier succesvolle jaren bij FC Twente koos hij toen voor een transfer naar Spartak Moskou. Via die club kwam hij vorig jaar bij Sevilla terecht, maar die periode is dus van korte duur gebleken. Eerder speelde de 38-voudig international van Oranje bij Go Ahead Eagles, waar hij in het seizoen 2012/2013 samenwerkte met Erik ten Hag. Die coach komt hij dus nu ook in Amsterdam weer tegen.

Marc Overmars, die bij Ajax verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie, is content. "Ik denk dat dit niet heel verrassend is", reageert hij op de transfer. "Het is een Nederlandse speler met een goede leeftijd die in de kracht van zijn leven is. Het is ook een Amsterdammer, dus dat is altijd prettig. We hebben er veel vertrouwen in. Quincy is een speler met veel beweging en veel power die ook goals kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat hier ook gaat doen."

Promes is na Kjell Scherpen, Kik Pierie, Lisandro Martínez en Razvan Marin de vijfde zomeraanwinst van de Eredivisie-kampioen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019