Wiegman gaat tegen Japan niet sleutelen aan aanvalslinie

Wiegman gaat tegen Japan niet sleutelen aan aanvalslinie

24 juni 2019 – Tijdens het gewonnen EK van 2017 blonk Nederland mede uit door de geweldige aanvalslinie, maar tijdens het WK hebben de vleugelspeelsters het moeilijk. Dat weet ook Sarina Wiegman. De bondscoach lijkt desondanks tegen Japan niets te gaan wijzigen.Lieke Martens en Shanice van der Sanden steken niet in hun beste vorm, terwijl invalster Lineth Beerensteyn doorgaans goed invalt. Tegen Japan wil Wiegman echter niet sleutelen aan de aanval, zei ze volgens Voetbal International op de persconferentie. Wat moet Beerensteyn doen voor een basisplaats? "Doorgaan waar ze mee bezig is, ze doet het hartstikke goed", reageerde Wiegman. "Als ze erin komt, brengt ze energie. Maar het is natuurlijk anders om in te vallen dan te starten."

Nederland speelt dinsdag de achtste finale tegen Japan. Wiegman houdt in dat duel vast aan haar aanvalsters. "We hebben nu drie heel complementaire aanvallers. Tegenstanders sluiten Lieke Martens heel erg in, maar daardoor komt er ook ruimte aan de andere kant van het veld. Onze opponenten kennen onze aanvallers goed en passen hun speelstijl op hen aan, maar ons niveau moet gewoon omhoog", vindt de coach.

Achter de naam van centrumverdedigster Stefanie van der Gragt staat een klein vraagteken. "We kijken goed naar haar situatie en wegen alle voors en tegens goed af. Ik ben er bijna uit welke twee centrale verdedigers ik ga opstellen. Ze hebben allemaal goede dingen laten zien, het wordt een heel moeilijke en luxe keuze", zegt Wiegman, die ook Dominique Bloodworth en Anouk Dekker kan opstellen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019