Van der Linden (28) stopt vanwege aanhoudend blessureleed

Van der Linden (28) stopt vanwege aanhoudend blessureleed

24 juni 2019 – Jop van der Linden is per direct voetballer af. De verdediger ervaart te veel last van een slepende heupblessure en keert om die reden niet meer terug op de voetbalvelden. Na 236 duels als profvoetballer zet hij een punt achter zijn carrière.Dat laat hij weten tegenover Voetbal International. "Het lichaam wil niet meer. Het is op", vertelt de achterhoedespeler, die in 2015 al met pijn aan zijn heup kampte. Hij had bovendien ook kraakbeenschade. "De dienstdoende arts vroeg destijds heel eerlijk: 'Wil je nog wel door als professioneel voetballer? Het is een zwaar en moeilijk herstel.' Mijn eerste reactie was heel duidelijk: Ik ga door! Vervolgens hebben we er alles aan gedaan om weer fit te worden. Ik heb vooral de spieren rondom de heupen extra goed getraind om alles op te vangen. Ik kwam sterk terug, maar bleef last houden."

Momenteel is hij actief bij Sydney FC, maar komt in Australië amper aan de bak. Desondanks heeft hij geen spijt van zijn avontuur. "Het is voetballend misschien niet geworden wat ik er van had verwacht, maar het avontuur pakt niemand me meer af."

De reden dat hij stopt met voetballen is om er geen blijvende schade voor de rest van zijn leven aan over te houden. Van der Linden speelde als profvoetballer voor Willem II, AZ, Go Ahead Eagles, Helmond Sport, AGOVV en Vitesse.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019