Oranje-dagboek #18: voorbereiden op het duel met Japan

Oranje-dagboek #18: voorbereiden op het duel met Japan

24 juni 2019 – Deze maandag stond voor de Oranje Leeuwinnen voornamelijk in het teken van de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Japan van dinsdagavond. Duidelijk werd dat Nederland dan in het oranje kan spelen, dat Sari van Veenendaal is voorbereid op een eventuele strafschoppenserie en dat Sarina Wiegman een luxeprobleem heeft.Leeuwinnen ook in oranje-tenue tegen Japan
Ook tegen Japan spelen de Oranje Leeuwinnen in het geheel oranje WK-tenue, dat tot dusver iedere wedstrijd gedragen werd door de dames. De keepers gaan teegen het Aziatische land in een geheel witte outfit. De Japanse speelsters dragen een geheel (donker) blauwe outfit, hun doelvrouwen een (licht) groen shirt met dito broek en kousen.

Minder steun voor dames
Tijdens de eerste achtste finales zullen de Leeuwinnen het grotendeels op eigen kracht moeten doen, want vanuit Nederland is de steun ditmaal beperkt. In Rennes, wat acht uur rijden is vanaf Utrecht, zullen slechts zo'n tweeduizend toeschouwers aanwezig zijn. Desondanks wordt er gewoon een Oranjeparade worden gehouden, maar het deel Nederlanders van de naar verwachting 25 duizend fans, is beperkter dan in de groepsfase.

Nederland leeft niet groots op twitter
Op Twitter was de wedstrijd tussen de VS en Thailand de meest besproken wedstrijd tijdens de groepsfase. Nederland leefde op het social media-kanaal niet zo als de grootste landen. Met name de VS en Brazilië waren erg populair, zo blijkt uit onderzoek van Twitter. Dit waren de meest populaire wedstrijden op Twitter: VS tegen Thailand, Brazilië tegen Jamaica, Australië tegen Brazilië, Italië tegen Brazilië en VS tegen Chili.

Van Veenendaal wil blijven staan bij strafschoppen 
Mocht het op strafschoppen aankomen tegen Japan, dan hoopt Sari van Veenendaal dat ze gewoon mag blijven staan. "Als je naar de statistieken kijkt, kan ik wel een penalty stoppen", zei ze tegenover het Algemeen Dagblad over het feit dat ze er twee van de laatste zes stopte. "Tja, ik zou mezelf er niet afhalen", aldus Van Veenendaal over de optie om net als Louis van Gaal een keeperswissel voor de strafschoppenserie toe te passen. 

Oranje traint compleet
Over opties heeft Sarina Wiegman niet te klagen richting het duel met Japan. De bondscoach kan beschikken over een fitte groep en zit daardoor vooral met een luxeprobleem. Voorin klopt Lineth Beerensteyn op de deur, terwijl er ook in het centrum van de defensie een pittige concurrentiestrijd gaande is. De verwachting is echter dat Wiegman dinsdag vasthoudt aan de gebruikelijke namen.

Uitslagen:
Spanje - Verenigde Staten 1-2
Zweden - Canada 1-0

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019