Tegenvallend Frankrijk via verlenging pas langs Brazilië

Tegenvallend Frankrijk via verlenging pas langs Brazilië

23 juni 2019 – Met pijn en moeite staat Frankrijk in de kwartfinale van het WK in eigen land. Het elftal van Corinne Diacre had zondagavond verlenging nodig om Brazilië van zich af te schudden: 2-1. Morgen hoort Frankrijk wie de volgende tegenstander is: Verenigde Staten of Spanje.Het volle stadion van Le Havre zag Les Bleues worstelen met zichzelf. Frankrijk speelde onrustig en  niet het spel wat het zou moeten en kunnen spelen. Dat Eugénie Le Sommer onzichtbaar was, sprak boekdelen voor het vertoonde spel van de Françaises. Pas na rust legde Frankrijk de eerste, goed uitgespeelde aanval op de mat. Dat resulteerde ook meteen in een doelpunt. Valerie Gauvin tikte een goede combinatie van dichtbij binnen.

Brazilie proefde al de hele wedstrijd dat er wat te halen viel tegen het gastland. Na een waarschuwingspoging van Cristiane op de lat, kreeg Frankrijk de gelijkmaker in de 63ste minuut om de oren. Thaisa pikte een afgeslagen bal op en schoot raak. De grensrechter vlagde aanvankelijk voor buitenspel, maar de VAR floot haar terug en keurde de goal goed.

Frankrijk kon niet ontkomen aan een verlenging. Daarin kwam Brazilië het dichtste bij een voorsprong. Debinha kwam er op de linkerkant helemaal door en leek op weg naar de 1-2. Maar vlak voor de lijn haalde Griedge Mbock Bathy de bal weg. In de tweede helft verlenging kwam alles toch nog goed voor Frankrijk. Een perfect aangesneden vrije trap van Amel Majri drukte Amandine Henry met de binnenkant van de voet in het doel.

[tweet,FIFAWWC/status/1142911436672372736

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020