Real Mallorca promoveert opnieuw en is terug in La Liga

23 juni 2019, 23:06

Het sprookje van Real Mallorca is compleet. Na de promotie van vorig seizoen stomen de eilandbewoners direct door naar La Liga. Los Bermellones waren in een tweeluik voor promotie te sterk voor Deportivo la Coruna. Mallorca poetste zondagavond een 2-0 nederlaag weg:  3-0.

Real Mallorca speelde zes seizoen geleden voor de laatste keer op het hoogste niveau. De laatste jaren waren uiterst mager. Met als dieptepunt de degradatie naar het derde niveau. Sinds vorig seizoen zit de eilandclub weer in de lift. De promotie bleek geen incident, want dit seizoen eindigde Mallorca in de Segunda Division als vijfde.

Dat leverde een ticket op voor de play-offs om promotie. Eerst ontdeed Mallorca zich van Albacete, waarna Deportivo de laatste horde vormde. Het heenduel in Riazor werd een teleurstelling, maar was die achterstand in de return binnen een uur weggepoetst. Met fraaie doelpunten van Ante Budimir en Salva Sevilla (vrije trap) raakte het tweeluik weer in evenwicht.

Mallorca bleef gas geven en had Deportivo tegen de muur. De thuisploeg deelde tien minuten voor tijd de genadeklap uit. Abdon Prats groeide als invaller uit tot goudhaantje en schoot zijn club definitief naar de Primera Divison.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen