Argentinië voorkomt fiasco en bereikt kwartfinale Copa

24 juni 2019, 00:01

Argentinië haalt opgelucht adem: door een 2-0 zege op Qatar staan Lionel Messi en consorten in de kwartfinale van de Copa America. Het elftal van Lionel Scaloni moest daarvoor de B-ploeg van Colombia dankbaar zijn. De winnaar van groep B deed zijn plicht door te winnen Paraguay (1-0), waardoor Argentinië naar de laatste acht gaat.

De openingstreffer kreeg Argentinië in de schoot geworpen. Bassam Hisham verdedigde met een breedtepass voor de zestien uit, maar zag Lautoro Martinez (foto) helemaal over het hoofd. De spits van Internazionale nam over en pakte het cadeautje uit. Een paar seconden daarvoor had Martinez nog van dichtbij overgeschoten.

Die meevaller buitte Argentinië, waar Nicolas Tagliafico de hele wedstrijd meespeelde, niet verder uit. Qatar knokte zich terug in het duel en kreeg organisator van het WK 2022 ook zijn kansen. Hassan Al Haidos kwam een paar centimeter tekort en schlemiel Hisham raakte met een vrije trap de paal.

Argentinië kon zich dus zeker nog niet rijk rekenen. Ook in de tweede helft liet de vice-wereldkampioen van 2014 weinig hoogstaand voetbal zien. Messi zorgde wat dat betreft voor een typerend voorbeeld: La Pulga had de bal voor het inschieten, maar schoot hoog over. De bevrijdende treffer viel alsnog in de 82ste minuut. Een schot van Sergio Agüero naar de verre hoek leek houdbaar voor doelman Saad Al Sheeb, maar via zijn hand kwam Argentinië dan toch op rozen en mogen de Albicelestes blijven dromen van de eindzege.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen