El Ahmadi zwaait na Afrika Cup af als international

El Ahmadi zwaait na Afrika Cup af als international

23 juni 2019 – De Afrika Cup is het laatste toernooi van Karim El Ahmadi. Na het toernooi zwaait de 34-jarige middenvelder af als international van Marokko. "Hopelijk komen we zover mogelijk", zegt El Ahmadi na de benauwde overwinning op Namibië (1-0)."Dit zijn mijn laatste wedstrijden voor het Marokkaans elftal", laat de oud-Feyenoorder weten aan FOX Sports. In de eerste wedstrijd van Marokkop op de Afrika Cup zat El Ahamdi op de bank. Twintig minuten voor het einde viel hij in. "Ik had geen pijntjes, ik heb alleen een dag niet meegetraind. De trainer heeft voor deze opstelling gekozen."

Marokko speelde matig in de hitte van Caïro. Door een eigen doelpunt in de slotfase, kropen de Atlasleeuwen door het oog van de naald. "Dit ging heel moeizaam", bekent El Ahmadi. "Ik denk wel dat we de betere ploeg waren. We kregen wat kansjes, maar niet honderd procent kansen. De eerste wedstrijd is altijd lastig. Het weer hielp ook niet echt mee. Het belangrijkste is dat we de eerste wedstrijd hebben gewonnen."

Volgens El Ahmadi moest Marokko ook even omschakelen. "Afrikaans voetbal is anders dan Europees. Nu gaan we spelen tegen Ivoorkust. Dat is toch meer een Europese tegenstander."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020