Emmen start voorbereiding met Groningen-targets Bakker en Bijl

23 juni 2019, 19:03

FC Emmen is de voorbereiding begonnen met Nick Bakker en Glenn Bijl. Beiden forceren een vertrek naar FC Groningen, maar trainden zondag met de selectie van Dick Lukkien. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Aanwinst Niklas Beste raakte geblesseerd op de training, maar zou de blessure niet ernstig zijn.

Emmen rekende ook op de aanwezigheid van Bakker en Bijl. De verdedigers staan in ieder geval tot 1 juli onder contract bij de Drentse club. Als het aan hen ligt, staan ze komend op de loonlijst van Groningen. Volgens Bijl bevat zijn verbintenis een gelimiteerde transfersom. De vraag is of die rechtsgeldig is.

Volgens de clausule kunnen clubs met een begroting tot twintig miljoen euro Bijl overnemen voor 335.000 euro. Groningen zegt tot die categorie te behoren, Emmen denkt daar anders over. Daarom stevenen de partijen af op een arbitragezaak.In het geval Bakker stelt Emmen dat zijn aflopende contract [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351958/groningen-wil-ook-bakker-van-emmen-onenigheid-over-contract/,_blank,stilzwijgend] is verlengd. Dat zou betekenen dat Groningen een transfersom moet betalen. Maar of de Trots van het Noorden dat wil en kan, is een tweede.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen