Oranje-dagboek #17: wangedrag, okselfris en dinsdag favoriet

Oranje-dagboek #17: wangedrag, okselfris en dinsdag favoriet

23 juni 2019 – Uitgerust zijn de Oranjevrouwen vandaag begonnen aan de voorbereiding op Japan. Na de rustdag van gisteren begroette Sarina Wiegman een fitte selectie op het trainingsveld. 's Avonds zagen de internationals hoe Kameroen zich misdroeg tegen Engeland en Frankrijk tegen Brazilië door het oog van de naald kroop.Wangedrag Ontembare Leeuwinnen
Kameroen deed haar bijnaam in negatieve zin behoorlijk eer aan. In de verloren achtste finale tegen Engeland gingen de Ontembare Leeuwinnen hun boekje te buiten. Scheidsrechter Liang Quin kreeg een druk in de rug, Augustine Ejangue spuugde naar tegenstandster Toni Duggan en deelde Yvonne Leuko een elleboog uit aan Nikita Parris. En dan moest de poppenkast met de VAR nog beginnen. De videoscheidsrechter kon niets goed doen. Twee keer greep de VAR in. In de eerste helft keurde de videoref de 2-0 van Engeland goed nadat de grensrechter eerst voor buitenspel vlagde. Na rust annuleerde de VAR de aansluitingstreffer van Kameroen. Voordat Ajar Nchout scoorde, liep een ploeggenoot buitenspel. Tot tweemaal toe viel de arbitrage niets te verwijten. Het tegenovergestelde deden de speelsters van Kameroen. Woedend waren ze bij Kameroen. Beide keren stond Kameroen op het punt van het veld te stappen. Nchout raakte zelfs in tranen, maar om medelijden te hebben met dit Kameroen?


Lees ook: Neville keek met plaatsvervangende schaamte naar Kameroen

Oranje okselfris
Bondscoach Sarina Wiegman kent geen personele problemen bij het Nederlands elftal in aanloop naar de achtste finale van dinsdagavond tegen Japan. Nadat de speelsters gisteren van een vrije dag genoten, moest er vandaag weer getraind worden en dit gebeurde met een volledig fitte selectie. Ook Stefanie van der Gragt, die in de laatste twee groepswedstrijden ontbrak, deed weer helemaal mee. Morgenavond zal Oranje wederom op het trainingsveld verschijnen om zich voor te bereiden op het duel tegen Japan. De trainingen vinden plaats in Bédée, vlakbij Rennes.

Oranje favoriet
De Oranjevrouwen zijn favoriet om ten koste van Japan de kwartfinale te behalen. Tenminste, dat heeft Gracenote berekend. Volgens het sportdatabureau is de kans 55 procent dat Nederland de Aziatische opponent klopt. Voor de eindzege blijft de regerend Europees kampioen nog steeds een outsider. De kans is zeven procent. Volgens Gracenote is Frankrijk met 23 procent topfavoriet, maar wie de Françaises vanavond zag zwoegen....

Stel, het worden strafschoppen: wie neemt ze?
Nu de groepsfase voorbij is en de achtste finales aanbreken, betekent dat ook dat een land de WK-droom uiteen kan zien spatten vanaf de penaltystip. Gisteren ondervonden de Australische vrouwen dat en ging Noorwegen na de penaltyserie naar de kwartfinale. Op de trainingen van vandaag en morgen zal er ongetwijfeld over gesproken worden bij Oranje. Wie wil er achter de bal gaan staan, mocht het tot een penaltyreeks komen? Het AD doet alvast een voorspelling en schrijft Sherida Spitse, Vivianne Miedema, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen op als mogelijke penaltyneemsters. Laten we hopen dat Oranje voor die tijd de klus al heeft geklaard.

KNVB: neem voldoende water mee
Het is de verwachting dat ook in Rennes weer duizenden Nederlandse supporters door de straten zullen lopen richting de wedstrijd en de KNVB heeft alvast een waarschuwing voor de feestmassa. Net zoals in Nederland wordt het in Rennes dinsdag namelijk warm. Waar bij ons de temperaturen oplopen tot richting de dertig graden zal dat ik Frankrijk niet anders zijn. In Rennes wordt dinsdag 26 graden voorspeld in aanloop naar nog warmere dagen die volgen. De voetbalbond roept Nederlandse fans dan ook op om voldoende water mee te nemen, zodat uitdroging wordt voorkomen.

Uitslagen:
Engeland - Kameroen 3-0
Frankrijk - Brazilië 2-1 (na verlenging)

Oranje op socials
gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 22 februari 2020

  2. vrijdag 21 februari 2020