Keeper Damen blijft Excelsior trouw en tekent nieuw contract

23 juni 2019, 17:34

Alessandro Damen keept ook de komende seizoenen in het shirt van Excelsior. De Eredivisiedegradant uit Rotterdam heeft het contract van de 29-jarige sluitpost met twee seizoenen verlengd tot de zomer van 2021. Zijn huidige verbintenis liep deze zomer af, maar Damen loopt dus niet transfervrij de deur uit.

Damen speelt sinds 2014 voor Excelsior en kampte in die periode meerdere keren met blessures. Mede daardoor kwam hij in die vijf jaar tot slechts 37 wedstrijden het eerste elftal van de club. Sinds de winterstop van dit seizoen was Damen echter weer de eerste keuze onder de lat na het verdringen van Sonny Stevens. Hij keepte 23 duels in het seizoen waarin Excelsior afdaalde naar de Eerste Divisie toen RKC Waalwijk in de play-offs te sterk bleek.

Ondanks de degradatie blijf Damen de club dus trouw. "De club heeft altijd vertrouwen in mij gehouden en dat is best uniek, want ik ben veel geblesseerd geweest", zegt Damen op de website van de club. "Ergens wil je het vertrouwen dat ze al die tijd in mij hebben gehad dan ook terugbetalen. Ik heb er wel even over nagedacht, maar wilde niet te lang wachten. Met een kleintje op komst, wilde ik zekerheid en daarom heb ik voor Excelsior gekozen."

Stabiel jaar

Door al het blessureleed in het verleden wil Damen nu juist bij een club blijven waar hij veel in actie kan komen. "Spelen is voor mij het allerbelangrijkste. Ik heb geen zin om nu al ergens op de bank te gaan zitten. Ik heb de afgelopen twee jaar door mijn blessures amper gespeeld en daarom wil ik nu minuten maken. Geld of een grotere club zijn minder belangrijk." Damen wil met Excelsior strijden voor een plek bij de eerste twee en zodoende een snelle terugkeer naar de Eredivisie. "Het is belangrijk dat je een stabiel jaar hebt. Ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een ploeg staat, waarmee we dat kunnen gaan draaien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen