Spoorboekje: Ajax op trainingskamp en eerste training Feyenoord

24 juni 2019, 07:56   Bijgewerkt: 24 juni 2019, 09:32

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 24 juni.

Nieuws

Ajax op trainingskamp in eigen land

Ajax had afgelopen zaterdag de eerste training van het nieuwe seizoen, maar verlaat nu voor een week Sportpark De Toekomst. De kampioen van Nederland belegt vanaf vandaag namelijk voor zes dagen een trainingskamp in De Lutte in Overijssel. Trainer Erik ten Hag mist veel beoogde basisspelers, omdat zij nog van hun vakantie genieten of interlandverplichtingen hebben. Daarom zijn er veel talenten van onder meer Jong Ajax bij de groep aangesloten. Tijdens het trainingskamp speelt Ajax twee oefenwedstrijden. Komende dinsdagavond tegen Quick'20 uit Oldenzaal en komende zaterdag tegen het Deense Aalborg. 

Persconferentie Sarina Wiegman

Aan het eind van de middag, rond 17:00 uur, zal bondscoach Sarina Wiegman vooruit gaan blikken op de achtste finale van de Oranje Leeuwinnen tegen Japan die dinsdagavond op het programma staat. Met welke speelster zij de pers te woord zal staan, is nog niet bekend. De bondscoach zal ingaan op de fitheid van de selectie en de sterktes van Japan. Houdt Wiegman weer vast aan haar vertrouwde namen? En kiest zij voor Merel van Dongen als linksback, zoals tegen Canada, of keert Kika van Es toch terug?

Feyenoord begint aan voorbereiding 

PSV en Ajax hebben hun eerste training achter de rug en vandaag begint ook de laatste club uit de traditionele top drie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de eerste trainingsdagen op trainingscomplex 1908 zullen de fans nog niks te zien krijgen, want de eerste openbare training in De Kuip is zondag 30 juni. Net als Feyenoord beginnen er vandaag meer Eredivisieclubs aan de voorbereiding. Zo werken RKC Waalwijk, Willem II en ADO Den Haag de eerste training van het seizoen af.

Specials

Tussenrapport Oranjevrouwen

Met zes uit drie bereikte Oranje de achtste finale van het WK. De duels met Nieuw-Zeeland (0-1), Kameroen (3-1) en Canada (2-1) bezorgden Sarina Wiegman wel huiswerk. Goed was het allesbehalve wat de vrouwen lieten zien. Twee dagen voor de wedstrijd tegen Japan maken wij het tussenrapport op.

Wedstrijden

Ivoorkust - Zuid-Afrika (16.30 uur)

Lars Veldwijk begint vanmiddag met Zuid-Afrika aan hun eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup. In groep D opent Bafana Bafana met een wedstrijd tegen Ivoorkust, dat de editie van dit toernooi in 2015 nog wist te winnen. Zuid-Afrika wacht al veel langer op een eindzege. De organisator van het WK in 2010 won de Afrika Cup voor het laatst in 1996 toen het toernooi daar werd gehouden. Twee jaar later stond het land voor het laatst in de finale. Kan Lars Veldwijk zijn land naar nieuwe victorie schieten?

Spanje - Verenigde Staten (18.00 uur)

De achtste finales van het WK voor vrouwen gaan vanavond verder met topfavoriet Amerika dat in actie komt. De ongenaakbare groepswinnaar uit poule F moet nog het eerste tegendoelpunt krijgen, terwijl het zelf al achttien keer het net wist te vinden. Spanje moet het volgende land worden dat aan de zegekar wordt gebonden. De Spaanse vrouwen kenden een wisselvallige poulefase met één overwinning, één gelijkspel en één nederlaag, dat resulteerde in een tweede plaats achter Duitsland in poule B. Aan hen de taak het zo stabiele Amerika uit te schakelen en voor een enorme stunt te zorgen.

Zweden - Canada (21.00 uur)

Het lukte de Canadese dames niet om ten koste van de Oranje Leeuwinnen de groepswinst te pakken in poule E. Zodoende spelen zij in de achtste finale niet tegen Japan, maar tegen Zweden. De Scandinavische vrouwen deden wat was voorspeld en dat is twee keer winnen in hun poule, behalve van de Verenigde Staten. Beide landen weten al wie hun tegenstander wordt in de kwartfinale. De winnaar van Zweden tegen Canada treft zaterdag 29 juni Duitsland, dat gisteren al van Nigeria won. Wie komen onze oosterburen tegen?

Voetbal op tv

16.30 uur: Ivoorkust – Zuid-Afrika, FOX Sports 4, live verslag van dit duel op de Afrika Cup

18.00 uur: Spanje (v) – Verenigde Staten (v), NPO 2, live verslag van deze achtste finale op het WK

19.00 uur: Tunesië – Angola, FOX Sports 4, live verslag van dit duel op de Afrika Cup

21.00 uur: Zweden (v) – Canada (v), NPO 3, live verslag van deze achtste finale op het WK 

22.00 uur: Mali – Mauritanië, FOX Sports 4, live verslag van dit duel op de Afrika Cup

00.30 uur: Bermuda – Nicaragua, FOX Sports 6, live verslag van dit duel op de Gold Cup

01.00 uur: Chili – Uruguay, FOX Sports 4, live verslag van dit duel op de Copa America

01.00 uur: Ecuador – Japan, FOX Sports 5, live verslag van dit duel op de Copa America

02.30 uur: Haïti – Costa Rica, FOX Sports 4, live verslag van dit duel op de Gold Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen