Deze Nederlanders gingen De Ligt voor bij Juventus

23 juni 2019, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De soap rond Matthijs de Ligt is eindelijk afgerond. De gewilde verdediger had zijn carrière kunnen voortzetten bij FC Barcelona of Paris Saint-Germain, maar gaf Juventus de voorkeur. Voor liefst 75 miljoen euro is De Ligt verkast naar de Italiaanse grootmacht. Nu de overstap rond is, komt De Ligt in een kort rijtje landgenoten terecht die de stap naar de Oude Dame al een keer maakten.

{image[335154][right-half][]}Edgar Davids (1997-2004)

Na ruim honderd wedstrijden voor Ajax besloot Edgar Davids in 1996 een nieuw avontuur aan te gaan en de overstap te maken naar Italië. AC Milan werd zijn nieuwe club, maar dat bleek geen match made in heaven. Aan het begin van het seizoen 1997/1998 vertrok de middenvelder naar rivaal Juventus. Hier ontpopte Davids zich tot een gewaardeerde kracht en bleef hij zes seizoenen. In het seizoen 2003/2004 vertrok hij na een handvol duels richting Barcelona. In totaal kwam Davids bij Juventus tot ruim 150 duels en pakte hij drie landstitels en twee supercups.

Edwin van der Sar (1999-2001)

Drie jaar na Edgar Davids besloot ook Edwin van der Sar Amsterdam te verlaten voor Turijn. De keeper had er net ruim tweehonderd wedstrijden voor Ajax opzitten en ging toen voor slechts een paar miljoen euro naar Juventus. Twee seizoenen lang was hij de eerste keuze onder de lat van toenmalig coach Carlo Ancelotti, maar een kampioenschap werd niet veroverd. Nadat Juventus de portemonnee trok voor Gianluigi Buffon raakte Van der Sar zijn basisplaats kwijt en diende hij een verzoek in te vertrekken. Hij speelde in totaal ruim zestig wedstrijden voor de club en verkaste uiteindelijk naar Engeland om daar uit te komen voor Fulham en Manchester United.

Eljero Elia (2011-2012)

Lees ook'Juventus doet uiterste poging voor De Ligt met ruim 70 miljoen'

Centrale verdedigers

Hoewel er dus weinig Nederlanders bij Juventus onder contract hebben gestaan, zijn er wel veel Nederlandse centrale verdedigers die besloten in Italië te gaan spelen. De Ligt treedt in de voetsporen van onder meer Frank Rijkaard en Jaap Stam. Zij speelden in Italië voor respectievelijk AC Milan en Lazio Roma. Iets recenter speelde ook Wesley Hoedt (Lazio Roma) in Italië. Op dit moment staan onder meer centrale verdedigers Timo Letschert (Sassuolo), Bram Nuytinck (Udinese), Hans Hateboer (Atalanta), Stefan de Vrij (Inter) en Stefano Denswil (Bologna) onder contract in de Serie A.

Door: Mark Broersma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen