'Gavory vertrekt naar Luik en levert Utrecht miljoenen op'

'Gavory vertrekt naar Luik en levert Utrecht miljoenen op'

23 juni 2019 – De toekomst van Nicolas Gavory ligt buiten Utrecht. De linksback van de Domstedelingen is in onderhandeling met een buitenlandse club, zo melden verschillende media. Om welke buitenlandse club het gaat, is nog niet officieel bekend. Belgische media melden dat het om Standard Luik gaat. Utrecht gaat in ieder geval een flinke winst maken op de speler.

Volgens De Telegraaf ontbreekt Gavory op de eerste training van het nieuwe seizoen, die vandaag op het programma staat, omdat hij zijn transfer aan het afronden is. FC Utrecht is al rond met de nieuwe club en nu met Gavory er alleen zelf nog uit zien te komen. De Belgische krant Het Nieuwsblad zegt dat Standard Luik de nieuwe club van Gavory is. Sportjournalist Sven Claes van Het Belang van Limburg bevestigt dit. Het gaat naar verluidt om een transfer van meer dan drie miljoen euro. Utrecht zelf kocht hem voor iets meer dan twee ton.

Als de overgang is afgerond, komt er een einde aan een zeer kort verblijf van de Franse verdediger in Utrecht. Gavory streek vorige zomer neer in de Galgenwaard. Daarvoor speelde hij op de lagere niveaus in Frankrijk. Gavory maakte op 11 augustus vorig jaar zijn debuut in de wedstrijd tegen PSV. In totaal kwam hij tot ruim dertig wedstrijden voor de club, waarmee hij zich dit seizoen verzekerde van Europees voetbal.

gerelateerd