Lorenzo Burnet volgende versterking voor FC Emmen

Lorenzo Burnet volgende versterking voor FC Emmen

23 juni 2019 – FC Emmen heeft zich versterkt met Lorenzo Burnet. De 28-jarige linksback komt transfervrij over van het gedegradeerde Excelsior en tekent in Drenthe een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.Met de komst van Burnet speelt Emmen in op het vertrek van linksback Caner Cavlan. Hij vertrok na een succesvol seizoen naar het Oostenrijkse Austria Wien. Eerder trok Emmen voor deze positie ook al het jonge talent Jan-Niklas Beste aan, hij wordt gehuurd van Werder Bremen. Burnet moet trainer Dick Lukkien meer defensieve opties geven. Zoals veel spelers bij Emmen heeft ook Burnet een verleden bij FC Groningen, waar hij meer dan 120 duels voor speelde tussen 2011 en 2016. Verder kwam hij uit voor Slovan Bratislava in Slowakije en NEC. Sinds 2017 speelde hij voor Excelsior.

"FC Emmen heeft het afgelopen eredivisieseizoen bewezen een aanwinst te zijn voor de Eredivisie," zegt Burnet op de website van de club. "Ik hoop dat ik de club kan helpen om ook komend seizoen handhaving veilig te stellen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in." 

Actief op transfermarkt 
Emmen is aan het begin van deze zomerse transferperiode flink actief op de markt. Burnet is namelijk al de zesde versterking van de club. Eerder werd dus al linksback Beste gehuurd van Bremen en gisteren kwam daar centrale verdediger Ferhat Görgülü bij. Daarnaast kwam rechtsback Desevio Payne net als Burnet over van Excelsior en werden de Kroatische spits Marko Kolar en de Duitse doelman Matthias Hamrol vastgelegd. Tegelijkertijd zag FC Emmen een groot aantal spelers vertrekken. Bekijk in het transferoverzicht van FCUpdate.nl wie dat zijn.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 13 juli 2020

  2. zondag 12 juli 2020