Amerika toont vorm op Gold Cup met tweede dikke zege op rij

23 juni 2019, 10:00

De voetballers van de Verenigde Staten gaan met speels gemak voor de poulefase van de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Gregg Berhalter won vannacht simpel met 6-0 van Trinidad en Tobago en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde. In de eerste groepswedstrijd was ook al ruim gewonnen.

Anders dan de einduitslag doet vermoeden, hield Trinidad en Tobago lang stand tegen de Amerikanen, maar moesten zij vier minuten voor rust toch de openingstreffer incasseren via Aaron Long. Ondanks die achterstand zat de ploeg nog steeds in de wedstrijd en Trinidad hield in de openingsfase na rust ook nog stand. Maar in een tijdsbestek van zeven minuten liep Amerika vervolgens snel weg. In de 66ste minuut zorgde spits Gyasi Zardes voor de 2-0 en drie minuten later verdubbelde hij zijn totaal: 3-0. Toen sterspeler Christian Pulisic van Chelsea er vier minuten daarna ook nog 4-0 van maakte, was de wedstrijd helemaal in de tas.

Amerika nam wat gas terug en bracht onder meer Jozy Altidore (ex-AZ) en liep in de slotfase uit naar een nog grotere uitslag. Twaalf minuten voor tijd maakte Paul Arriola er 5-0 van en in de laatste minuut tekende Long voor zijn tweede van de avond en de 6-0. Hiermee stelde Amerika een plaats in de kwartfinale veilig en werkte het aan het doelsaldo. In de eerste groepswedstrijd tegen Guyana was namelijk al met 4-0 gewonnen.

Curaçao

Woensdag gaat de VS in een rechtstreeks duel met Panama uitmaken wie groepswinnaar wordt in poule D, want beide landen hebben zes punten. Vanwege het veel betere doelsaldo heeft Amerika aan een punt genoeg. De winnaar van deze groep gaat spelen tegen de nummer twee van poule C en dat zou Curaçao kunnen zijn. Zij staan nu nog derde, maar kunnen in de laatste poulewedstrijd nog over El Salvador en Jamaica heen.