Dani Alves vertrekt bij PSG: "Dikke knuffel voor iedereen"

23 juni 2019, 09:07

Dani Alves trekt deze zomer na twee jaar de deur bij Paris Saint-Germain achter zich dicht. De Braziliaanse rechtsback heeft via Instagram aangekondigd dat hij zal vertrekken uit de Franse hoofdstad. Of dat ook het einde van zijn voetbalcarrière gaat betekenen, is nog niet bekend. Dat laat de 36-jarige verdediger nog even in het midden.

Alves streek in de zomer van 2017 neer bij PSG nadat hij daarvoor een jaar bij Juventus had gespeeld. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan kwam Alves uit voor FC Barcelona, dit was in de periode tussen 2008 en 2016. Alves had voor zijn komst naar Parijs al zeven kampioenschappen in zijn binnenzak en daar kwamen er tijdens zijn dienstverband in Frankrijk nog twee bij. Ook won hij twee bekers en de Franse Supercup met Paris Saint-Germain. Desondanks besluit hij te vertrekken.

"Ik wil de PSG-familie graag bedanken voor de kans om samen een pagina in de geschiedenis van deze club te schrijven", schrijft Alves op Instagram vlak na de winst van zijn Brazilië op de Copa America [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352133/neres-loos-brazilie-als-groepswinnaar-door-na-zege-op-peru/,_blank,tegen Peru] (0-5). Alves was in dat duel zelf trefzeker. "Het waren twee jaar van veerkracht en het voortdurend opnieuw uitvinden om mijn missie te vervullen. In het leven heeft alles een begin, een midden en een einde en nu is de tijd gekomen om dat laatste punt hier te maken", schrijft Alves. Op de foto bij zijn statement poseert hij met de vier prijzen die hij bij PSG won.

Pensioen

"Dank aan iedereen voor de momenten en het gelach samen. Als je me ooit herinnert, denk dan aan de mooie glimlach, de energie, de professionele werker en iemand die gewoon elke dag beter wilde zijn. Een dikke knuffel voor iedereen." De opmerkingen van Alves doen vermoeden dat de verdediger zijn voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen en van zijn pensioen gaat genieten, maar de bevestiging daarover geeft hij niet. Alves gaat in ieder geval nog verder met Brazilië op de Copa America, waarin het land zich na de ruime zege van gisteravond mag melden in de kwartfinale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen