Gisteren gemist: Krasnodar wil ook Idrissi, Emmen haalt Görgülü

23 juni 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 22 juni.

Noorwegen kwartfinalist na mooi voetbalgevecht tegen Australië

Noorwegen heeft zich na een heerlijk voetbalgevecht geplaatst voor de kwartfinale op het WK in Frankrijk. De ploeg was na strafschoppen te sterk voor Australië, dat in de verlenging met een speelster minder kwam te staan. Het overwicht werd in de speeltijd niet uitgebuit, maar na strafschoppen wél: 1-1 was het na 120 minuten voetbal, 4-1 werd het na strafschoppen. Eerder op de dag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352125/duitsland-simpel-naar-kwartfinale-na-overwinning-op-nigeria/,_blank,ging ook Duitsland] door naar de volgende ronde.

'FK Krasnodar is ook serieus in de markt voor AZ'er Idrissi'

AZ - dat zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen won - raakt mogelijk Oussama Idrissi deze zomer nog kwijt. De buitenspeler is [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352126/fk-krasnodar-is-ook-serieus-in-de-markt-voor-az-aanvaller-idrissi/,_blank,hard op weg] naar de Russische topclub FK Krasnodar, dat eerder al Feyenoorder Tonny Vilhena en Younes Namli (PEC Zwolle) ophaalde uit de Eredivisie. De kans is groot dat de aanvaller van de Alkmaarders de derde speler in dat rijtje wordt en volgend seizoen Champions League speelt.

FC Emmen haalt verdediger Görgülü terug naar Nederland

FC Emmen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Ferhat Görgülü. De centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, is transfervrij na zijn vertrek bij het Turkse Giresunspor en heeft in Drenthe zijn handtekening gezet onder een verbintenis van twee jaar, met de optie voor nog een extra jaar. Hij was in het laatste half jaar persona non grata geworden bij de Süper Lig-club.

Neres-loos Brazilië als groepswinnaar door na 0-5 zege op Peru

Brazilië heeft zich zaterdagavond uiterst eenvoudig als groepshoofd geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. In een rechtstreeks duel met Peru - dat eveneens vier punten had uit twee duels - was het binnen een half uur beslist: Casemiro, Roberto Firmino en Everton scoorden. Dani Alves en invaller William deden na de pauze ook een duit in het zakje: 0-5.

PEC Zwolle in zee met Wennemars: "Een echte specialist"

PEC Zwolle gaat in zee met Erben Wennemars. De voormalig schaatser gaat bij de club aan de slag met de eerste selectie, staf en jeugdopleiding om te werken aan de topsportbeleving. "We willen met specialisten spelers het laatste kleine zetje geven dat nodig is om top te halen. Erben heeft dat meegemaakt en kan dat overbrengen", aldus hoofdtrainer John Stegeman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen