Brazilië als groepswinnaar door na 0-5 zege op Peru

22 juni 2019, 22:55   Bijgewerkt: 23 juni 2019, 16:10

Brazilië heeft zich zaterdagavond uiterst eenvoudig als groepshoofd geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. In een rechtstreeks duel met Peru - dat eveneens vier punten had uit twee duels - was het binnen een half uur beslist: Casemiro, Roberto Firmino en Everton scoorden. Dani Alves en invaller William deden na de pauze ook een duit in het zakje: 0-5.

Ajacied David Neres zag het aan vanaf de bank: hij was geslachtofferd nadat Brazilië gelijkspeelde tegen Venezuela (0-0). Zonder hem maakte Casemiro met het hoofd van dichtbij zijn eerste treffer als international ooit, gevolgd door een no-look-goal van Firmino. De spits van Liverpool haalde eerder een kunstje uit, al was het ditmaal redelijk eenvoudig. Na een mislukte uittrap van de keeper, kon hij goalie Pedro Gallese uitspelen en zonder te kijken scoren.

Everton, de vervanger van Neres - die de hele wedstrijd op de bank bleef, maakte na een half uur aan alle spanning een einde. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Alves: hij schoot na een dubbele combinatie keihard raak in de verre hoek. William, die de bal overigens van buiten het zestienmetergebied ook heerlijk in de verre hoek schoot, besliste in blessuretijd de eindestand op 5-0.

Omdat Venezuela won van Boliva moet Peru, met Jefferson Farfan en Renato Tapia negentig minuten op het veld, afwachten of ze tot de beste nummers drie behoren van de Copa América.

Overige uitslagen:

Bolivia - Venezuela 1-3

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen