AZ opent voorbereiding Eredivisie-clubs met zege op Aalst

22 juni 2019, 20:13

AZ heeft de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen de Belgische vierdeklasser Eendracht Aalst nam het pas in de tweede helft afstand en won het dankzij doelpunten van Ferdy Druijf, Albert Gudmundsson en Thomas Ouwejan. Goed nieuws voor de Alkmaarders, dat de eerste Eredivisionist was met een oefenduel, was ook dat Myron Boadu weer een helft meedeed.

De jonge spits had vorig seizoen nog wel wat minuten gemaakt na zijn zware enkelblessure, maar lijkt na de start van het nieuwe seizoen net zo fit als al zijn ploeggenoten. Hij zag vanaf de bank zijn concurrent vlak voor de pauze uit een vrije trap fraai de gelijkmaker binnenschieten, nadat Falko Geenens de score had geopend namens de Belgische ploeg.

In het tweede bedrijf, toen AZ met elf andere voetballers speelde dan voor rust, onder wie Boadu, werd de overwinning binnengesleept. Gudmundsson benutte een zelf versierde strafschop, terwijl Ouwejan ruim tien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord schoot. Bij AZ deden Idrissi - hij is bij de Afrika Cup en is naar verluidt op weg naar FK Krasnodar - Mats Seuntjens, Bjørn Johnsen en Marko Vejinovic (allen overbodig) niet mee.

Opstelling voor rust: Bizot; P. Koopmeiners, Vlaar, Kramer, Wijndal; Midtsjø, Til, Goudmijn; Taabouni, Druijf, Helmer.

Opstelling na rust: De Boer; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Oosting, Reijnders, T. Koopmeiners; Stengs, Boadu, Gudmundsson.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen