Oranje-dagboek #16: rustdag Oranje, fanzones en latertje

22 juni 2019, 22:29   Bijgewerkt: 23 juni 2019, 00:00

De Nederlandse Leeuwinnen genoten zaterdag een vrije dag. De speelsters waren bijna allemaal bezig met van alles en nog wat, maar niet met voetbal. Wellicht kregen ze nog wel het een en ander mee van het spektakel dat gebeurde op het WK: Duitsland had geen enkele moeite met Nigeria, maar de andere halve finale was een heerlijk voetbalgevecht. 

Oranje dagje vrij

Na de reis naar Rennes heeft bondscoach Sarina Wiegman de selectie weer een dagje vrij gegeven. Het is niet de eerste keer dat ze ervoor kiest om de spelers een dag niet met voetbal bezig te laten zijn. De ene genoot een dagje in de stad, de ander bleef lekker binnen, las een boek en ontspande. Loes Geurts, Stefanie van der Gragt en Merel van Dongen speelden een potje golf. Een relaxdagje voor onze Leeuwinnen, die niet vroeg op bed konden: Noorwegen en Australië zorgden voor de eerste verlenging én strafschoppen van het toernooi.

KNVB kondigt fanzones aan

De KNVB heeft laten weten dat er voorafgaand aan het duel met Japan een grote fanzone wordt gehouden. Ze gaan er samen met een Nederlandse artiest en een DJ van Radio 538 een mooi Oranjefeestje van maken. Ook komt er weer een Oranje parade naar het stadion, van ongeveer 1,8 kilometer. De Fanzone is gelegen aan de Mail François Mitterrand, Rennes. 

Nederland treft geen Nigeria en Australië

De Leeuwinnen spelen in dit toernooi in elk geval niet tegen Nigeria en Australië. De Afrikanen zaten aan de kant van Nederland en vormden de mogelijke tegenstander in de halve finale van het WK, terwijl Australië op z'n vroegst in de finale getroffen kon worden. Beide werdeb echter uitgeschakeld, waardoor voor hen het toernooi in Frankrijk erop zit en het Oranje in elk geval dus niet meer treft.

Recordtijd voor de VAR

Maria Thorisdottir heeft ongetwijfeld voor een record gezorgd: de verdedigster kreeg zaterdagavond vlak voor rust tegen Australië de bal tegen de arm en werd bestraft met een strafschop tegen. De VAR besloot na lang twijfelen om Riem Hussein naar de kant te halen om haar beslissing te heroverwegen. Dat deed ze wel, maar om tot een goed besluit te komen keek ze minutenlang naar de beelden. Een recordtijd tijdens het WK: desondanks werden er slechts vier minuten toegevoegd aan de eerste helft. Al duurde het duel uiteindelijk wel lang genoeg.

Uitslagen:

Duitsland - Nigeria 3-0

Noorwegen - Australië 1-1 

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen