Herboren Sanchez leidt Chili naar kwartfinale van Copa America

Herboren Sanchez leidt Chili naar kwartfinale van Copa America

22 juni 2019 – Chili heeft zich op de Copa America verzekerd van de kwartfinale. De titelverdediger rekende vrijdagnacht (Nederlandse tijd) af met Ecuador: 2-1. Wederom was Alexis Sanchez goud waard voor de Chilenen. De aanvaller van Manchester United maakte in Salvador de winnende treffer.Sanchez was in anderhalf jaar voor United geen schim van de speler die hij kan zijn. Afgelopen seizoen kwam Sanchez slechts 620 minuten in actie. Daarin scoorde de Chileen tweemaal. Na de eerste twee wedstrijden op de Copa America heeft hij dat aantal al bereikt. De linksbuiten scoorde deze week tegen Japan (0-4) en tegen Ecuador was het opnieuw prijs voor Sanchez.

Een voorzet van Charles Aranguiz raakte Sanchez niet zoals hij in gedachten had, maar bleek het voldoende om keeper Alexander Dominguez kansloos te laten. Die treffer in de 51ste minuut ging ook de boeken in als de winnende. In de eerste helft had Jose Fuenzalida de score voor Chili geopend en zorgde Enner Valencia vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker.

Chili kan zich met nog een groepsduel op het programma, opmaken voor de kwartfinale. In de laatste poulewedstrijd wacht maandagnacht Uruguay, dat door een beter doelsaldo waarschijnlijk tweede wordt. Ecuador strijdt Japan om de derde plek, wat misschien ook voldoende is om de laatste acht te bereiken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020