Dankzij Room wint Curaçao voor het eerst op Gold Cup

22 juni 2019, 10:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Curaçao heeft voor het eerst een wedstrijd op de Gold Cup gewonnen. Het elftal van Remko Bicentini klopte vrijdagnacht (Nederlandse tijd) Honduras: 0-1. Leandro Bacuna maakte het enige doelpunt, maar was Eloy Room de grote uitblinker. Met vijftien reddingen hield de clubloze keeper zijn doel schoon.

Winnen was ook een must, wilde Curaçao niet uitgeschakeld raken. Het eerste pouleduel eindigde deze week in een teleurstellende nederlaag tegen El Salvador (1-0). Een nieuwe teleurstelling leek in de maak, omdat Honduras meerdere keren gevaarlijk voor het doel kwam. Maar Room en het aluminium hielden Curaçao staande.

Aan de andere kant was het rustig, maar was het na de eerste kan wel meteen raak. Gevaro Nepomuceno (FC Den Bosch) bediende voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna en die wist daar wel raad mee. Dit betekende ook meteen het eerste doelpunt van Curaçao op de Gold Cup. Ook daarna bleef een Hondurees doelpunt in de lucht hangen, maar bleef Curaçao opnieuw overeind.

Het elftal met een hoog Eredivisie-gehalte kon de wedstrijd zelf beslissen. Michaël Maria, oud-speler van FC Twente, kreeg de kans. Voordat hij de trekker overhaalde, zat Honduras ertussen. Gevolgen voor Curaçao's eerste Gold Cup-zege had dit niet en kan het dinsdagnacht bij een zege op gastland Jamaica de kwartfinale veiligstellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen