Egypte boekt nipte zege in openingsduel Afrika Cup

22 juni 2019, 00:05   Bijgewerkt: 22 juni 2019, 00:17

Egypte heeft de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup moeizaam gewonnen. Het gastland versloeg in Caïro Zimbabwe met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vier minuten voor rust en kwam van de voet van Mahmoud Hassan, beter bekend als Trezeguet. Als thuisland staat Egypte onder grote druk om de eindoverwinning van het toernooi binnen te slepen, maar die spanning werd het land vanavond dus niet fataal.

De Egyptenaren waren de torenhoge favoriet voor dit duel en hadden enkele bekende namen aan de aftrap staan. In de achterhoede stonden onder meer Ahmed Elmohamady (Aston Villa) en Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion). Op het middenveld had de Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre een basisplaats ingeruimd voor Mohamed Elneny van Arsenal en voorin stond uiteraard superster Mohamed Salah. Bij tegenstander Zimbabwe was Marvelous Nakamba (oud-Vitesse) de bekendste naam. Het land stond ondanks gesteggel over geld gewoon aan de aftrap.

Egypte speelde niet sprankelend, maar pakte vanaf het begin wel meteen het initiatief en was in de openingsfase de betere ploeg. Zimbabwe kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar moest vijf minuten voor rust toch de tegentreffer slikken. Trezeguet, spelend voor het Turkse Kasimpasa, kwam goed naar binnen langs twee verdedigers en passeerde de keeper in de rechterhoek: 1-0.

In de tweede helft lukte het Egypte niet om die voorsprong uit te bouwen en het publiek te vermaken, maar de zakelijke zege werd wel binnengehaald doordat Zimbabwe in aanvallend opzicht ook weinig potten kon breken. Door de zege bezet Egypte nu logischerwijs de eerste plaats in poule A van de Afrika Cup. De andere ploegen in die groep zijn de Democratische Republiek Congo en Oeganda, die morgenmiddag in actie komen. De nummers 1 en 2 van alles poules plaatsen zich voor de achtste finales, evenals de vier beste nummers 3 uit de zes poules.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen