Kameroen reist toch af naar Afrika Cup ondanks ruzie over geld

21 juni 2019, 21:07

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert zijn vandaag 'gewoon' het vliegtuig opgestapt met de selectie van Kameroen om richting Egypte te gaan voor het toernooi om de Afrika Cup. Een aantal spelers weigerden dat eerst nog, vanwege een financiële discussie.

Het Ministerie van Sport onderhandelde met de spelers van Kameroen over de wedstrijdpremies die zij krijgen tijdens de Afrika Cup. Omdat die gesprekken stukliepen, weigerden de spelers gisteren af te reizen naar Egypte. Zij eisten een wedstrijdpremie van zo'n zestigduizend euro per duel, maar dat vond de bond te gortig. Nu is er dus toch een oplossing gevonden voor de crisis. "We zijn niet tevreden met het voorstel van de regering, maar we hebben besloten alle onderhandelingen over onze premies te staken", meldden de spelers in een verklaring, zo schrijven diverse media.

Lees ook'Seedorfs Kameroen stapt niet in vliegtuig: onvrede over premies'

Kameroen won de vorige editie van de Afrika Cup in 2017 en was dus automatisch geplaatst voor dit toernooi. Afhankelijk zou de Afrika Cup in Kameroen gehouden gaan worden, maar vanwege twijfels over de veiligheid in het land werd Egypte als nieuw gastland aangewezen. Kameroen is op het toernooi ingedeeld in groep F met Ghana, Benin en Guinee-Bissau. Laatstgenoemde land is komende dinsdag de eerste tegenstander in de groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen