Benschop wil transfer en verlaat selectie Curaçao

21 juni 2019, 20:37

Charlison Benschop zal niet meer in actie komen voor Curaçao tijdens het toernooi om de Gold Cup. De spits, die het afgelopen seizoen voor De Graafschap speelde, heeft het trainingskamp van zijn land verlaten. Volgens de bondscoach wil Benschop zich richten op een transfer.

"Het is transferperiode en hij heeft ervoor gekozen om hier we te gaan", zegt bondscoach Remko Bicentini tegen FOX Sports. Afgelopen week speelde de aanvaller nog de volle negentig minuten mee in de eerste groepswedstrijd tegen El Salvador die met 0-1 werd verloren. Door zijn plotselinge vertrek ligt een basisplaats voor Jafar Arias van FC Emmen in het verschiet. Curaçao speelt morgen tegen Honduras de tweede poulewedstrijd.

Dat Benschop heeft besloten de nationale ploeg te verlaten, wekte verbazing op bij bondscoach Bicentini. "Hij heeft nog geen nieuwe club en hij gaat ook niet tekenen, maar hij had gesprekken met verschillende clubs. Je kiest ervoor om ergens aan te beginnen en ook af te maken. Als iets niet concreet is, dan zou je ook een andere afspraak kunnen maken", klinkt het verwijt aan het adres van Benschop.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen