Ajax-aanwinsten kijken uit naar nieuw seizoen: "Stond te popelen"

Ajax-aanwinsten kijken uit naar nieuw seizoen: "Stond te popelen"

21 juni 2019 – Bij Ajax kwamen de spelers vandaag voor het eerst bij elkaar in aanloop naar het nieuwe seizoen. Trainer Erik ten Hag zal de voorbereiding moeten beginnen met een uitgedunde selectie, omdat veel basisspelers nog van hun vakantie genieten. Enkele nieuwe aanwinsten waren al wel van de partij op de eerste bijeenkomst en zij kijken stuk voor stuk uit naar hun nieuwe avontuur."Ik was aan het popelen om te beginnen", zegt Kik Pierie op de officiële kanalen van de club. De verdediger kwam deze zomer over van sc Heerenveen en heeft naast het vieren van zijn vakantie naar eigen zeggen ook nog tijd gevonden om zich alvast klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. "Ik heb niet stilgezeten en ben fit. Ik ben fris om te beginnen."

Doelman Kjell Scherpen, die overkwam van FC Emmen, zegt enorm te hebben uitgekeken naar de start van de voorbereiding. "Ik ben goed uitgerust en heb nu weer zin om los te gaan. Ik ben klaar om te beginnen." De nieuwe verdediger Lisandro Martínez kwam samen met landgenoot Lisandro Magallán aan bij de club. "Ik ben heel blij om hier te zijn", zei Martínez bij aankomst. "Ik wil graag iedereen ontmoeten en heb veel zin en energie om alle doelstellingen te bereiken."

Oefenen
Ajax heeft zaterdagmiddag de eerste training en vertrekt daarna voor een trainingskamp naar De Lutte. De Amsterdammers oefenen daar komende week tegen Quick'20 uit Oldenzaal en het Deense Aalborg. De eerste officiële wedstrijd voor de club is de strijd om de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 27 juli tegen PSV. De competitie opent Ajax op zaterdag 3 augustus uit tegen Vitesse. Daarna volgen ook de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League.

Lees ookTen Hag na 'historisch jaar': "Dit elftal valt uit elkaar, dat weet je"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020