Tweede aanwinst Fortuna: jonge Belg naar Sittard

Tweede aanwinst Fortuna: jonge Belg naar Sittard

21 juni 2019 – Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de 17-jarige middenvelder Adnan Ugur. De jonge Belg, die jeugdinternational voor zijn land is, komt over van Club Brugge. Hij tekent in Limburg een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog eens twee extra jaren.Ugur speelde sinds de zomer van 2016 voor Club Brugge dat hem destijds overnam van Racing Genk. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de talenten van Club Brugge onder 21 jaar. "Ik heb enorm veel zin om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om de groep te leren kennen en de trainingen te starten", zegt Ugur op de clubwebsite. "Natuurlijk ken ik Fortuna Sittard en volg ik de Nederlandse competitie. Ik denk dat de manier van spelen in beide landen overeenkomt. Komend seizoen wil ik zo veel mogelijk minuten maken om mezelf te ontwikkelen.''

Veel vertrouwen
Technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna Sittard is enthousiast over de nieuwste aanwinst van zijn club. "Adnan is een zeer talentvolle centrale middenvelder. Wij volgen hem al een tijdje en hij heeft indruk gemaakt tijdens wedstrijden voor diverse nationale jeugdelftallen en in de UEFA Youth League. Het contract dat we overeengekomen zijn toont dat we veel vertrouwen in hem hebben voor de nabije toekomst."

De komst van Ugur betekent de tweede aanwinst voor Fortuna Sittard op één dag. Eerder vandaag werd namelijk al bekend dat de club de 18-jarige Finse verdediger Patrik Raitanen heeft gecontracteerd. Hij komt over van Liverpool en tekende een contract voor vier seizoenen.

Lees ookFortuna neemt Raitanen (18) over van Liverpool

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020