De Graafschap legt Vitesse-talent Jesse Schuurman (21) vast

De Graafschap legt Vitesse-talent Jesse Schuurman (21) vast

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 juni 2019 – De Graafschap blijft actief op de transfermarkt. De Superboeren willen na de degradatie zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie en hebben de vierde aanwinst in korte tijd gepresenteerd. De 21-jarige middenvelder Jesse Schuurman komt over van Vitesse, waar hij in het tweede elftal speelde.

Schuurman tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra jaar. Hij speelde sinds 2007 in de jeugdopleiding van de Arnhemmers en maakte deel uit van Jong Vitesse, dat in de Tweede Divisie uitkomt. Hij maakte zijn debuut voor de beloften in augustus 2016 en speelde afgelopen seizoen 33 duels voor Jong Vitesse. Hij mocht al even ruiken aan het grote werk, want in april 2018 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal. Schuurman kwam vlak voor tijd in het veld in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

"Mooie kans"
Schuurman noemt zijn transfer naar De Graafschap een mooie stap. "Ik verwacht dat we bovenin gaan meedraaien en ik zie De Graafschap als een mooie kans om mij verder door te ontwikkelen. Hard werken is hier belangrijk, natuurlijk in combinatie met goed voetbal. Ik weet dat de supporters fanatiek zijn en graag strijd en passie zien. Dat past ook uitstekend bij mijn spel."

Technisch manager Peter Hofstede prijst de veelzijdigheid van Schuurman. "Jesse is op meerdere posities op het middenveld inzetbaar. We verwachten veel van zijn ontwikkeling en denken dat hij bij ons snel stappen gaat maken." Schuurman is de vierde versterking voor de nieuwe trainer Mike Snoei. Eerder werden al Gregor Breinburg, Toine van Huizen en Ralf Seuntjens gecontracteerd.

Reacties

gerelateerd