Heracles Almelo neemt Teun Bijleveld (21) over van Ajax

Heracles Almelo neemt Teun Bijleveld (21) over van Ajax

21 juni 2019 – Heracles Almelo heeft zich versterkt met Teun Bijleveld. De 21-jarige middenvelder komt over van Ajax, waar hij namens Jong Ajax in de Eerste Divisie actief was. Bijleveld tekent in Almelo een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.Bijleveld kwam twee seizoenen uit voor Ajax, dat hem in 2017 overnam van AZ. Voor de ploeg uit Alkmaar speelde hij sinds 2009. Voor de beloften van de Amsterdammers kwam hij tot 55 officiële wedstrijden en werd hij in het seizoen 2016/2017 kampioen van de Eerste Divisie. Hij maakte zijn debuut voor het eerste van Ajax niet, maar krijgt bij Heracles alsnog de kans in de Eredivisie actief te zijn.

"Ik ben blij dat ik bij een mooie Eredivisieclub als Heracles Almelo heb getekend", zegt Bijleveld op de website van de Heraclieden. "Ik kan hier doorgroeien en bewijzen dat ik de Eredivisie aan kan. Zondag is de eerste training, daar kijk ik naar uit." Heracles zelf is ook zeer tevreden met de komst van de jonge middenvelder. "Het is mooi dat Teun heeft gekozen voor Heracles Almelo", aldus technisch manager Tim Gilissen. "Teun heeft een goede opleiding gehad en heeft in de laatste twee seizoenen al de nodige wedstrijden gespeeld. Met zijn techniek en inzicht kan hij iets toevoegen aan ons middenveld."

Derde aanwinst
Bijleveld is de derde aanwinst voor Heracles in aanloop naar het nieuwe seizoen. Eerder werd ook al gewinkeld in Amsterdam en verdediger Navajo Bakboord overgenomen. Deze week kwam daar de Duitse Griek Orestis Kiomourtzoglou bij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 21 augustus 2019

  2. dinsdag 20 augustus 2019