Fortuna neemt Raitanen (18) over van Liverpool

21 juni 2019, 14:14   Bijgewerkt: 21 juni 2019, 14:56

Fortuna Sittard heeft zich voor komend seizoen versterkt met Patrik Raitanen (18). De Finse verdediger komt over van Liverpool en tekent een contract voor vier seizoenen in Limburg. "Met de komst van Patrik verzekeren we ons van de diensten van een fysiek sterke en talentvolle centrale verdediger", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

Dat laat Fortuna Sittard weten op de clubsite over de talentvolle verdediger, die in 2017 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Liverpool, waar hij in het O18-team speelde. Daarvoor kwam hij uit voor FC Jazz Pori. "Fortuna Sittard heeft het afgelopen jaar goed gedaan in de Eredivisie. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de speelwijze van de club", laat de aanwinst weten op het clubkanaal. "Komend seizoen wil ik veel minuten maken en een zo hoog mogelijke klassering behalen."

De verdediger is de eerste aanwinst van de Limburgers, die een flink aantal spelers zag vertrekken deze zomer. Achterin zijn onder andere Calvin Mac-Intosch, Rubén Remírez, Marco Ospitalieri en Kai Heerings vertrokken. Na de winterstop was de achtste linie sowieso al een van de zorgenkindjes in Sittard.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen