Chelsea haalt Cech terug en geeft hem rol in de staf

21 juni 2019, 10:18

Petr Cech keert terug bij Chelsea: de recent gestopte keeper gaat bij The Blues een rol vervullen als 'Technical and Performance Advisor'. Dat houdt in dat hij nadrukkelijk bij het eerste elftal wordt betrokken en de technische staf gaat ondersteunen. Onduidelijk is overigens nog bij welke trainer dat gebeurt, aangezien Maurizio Sarri is vertrokken. Frank Lampard lijkt de meest voor de hand liggende kandidaat.

"Ik voel me bevoorrecht om deze kans te krijgen en Chelsea weer naar een zo hoog mogelijk niveau te helpen, waar het de afgelopen vijftien jaar opzat', aldus de Tsjech, die deze zomer zijn afscheid als keeper aankondigde - toen nog in dienst van Arsenal. Eerder speelde hij van 2004 tot en met 2015 voor Chelsea. "Ik kijk uit naar deze uitdaging en hoop mijn voetbalkennis en ervaring te gebruiken om Chelsea nog meer succes te bezorgen."

Cech pakte met de Engelse topclub viermaal de landstitel, de Champions League, Europa League, vier keer de FA Cup, driemaal de League Cup en tweemaal de Community Shield. Directrice Marina Granovskaia is dan ook blij om hem binnen te halen. "Tijdens zijn loopbaan was hij een van de meest toegewijde professionals die we ooit hebben gehad. Toen al hoopten we hem terug te kunnen halen als hij zou stoppen als keeper. We zijn dan ook verheugd dat we hem kunnen toevoegen aan de technische staf", laat Granovskaia weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen