'PSV ziet in Pieters en Spaanse back Lato opvolger Angeliño'

21 juni 2019, 09:48   Bijgewerkt: 21 juni 2019, 09:59

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe linksback uitgekomen bij Erik Pieters. De dertigjarige Nederlander kan zijn contract verlengen in Frankrijk bij Amiens, maar wil wachten op de Eindhovenaren. Ook de Spanjaard Toni Lato is een optie voor PSV.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. De interesse van PSV in Pieters komt overigens vanuit Frankrijk, waar L'Équipe schrijft dat hij graag wil terugkeren in Eindhoven. Mede daarom heeft hij zijn in 2020 aflopende verbintenis nog niet verlengd bij Amiens, waar de back een vaste waarde is. De achttienvoudig international speelde eerder al voor PSV, dat hem voor 3,6 miljoen euro verkocht aan Stoke City. Ook in Engeland was hij een vaste kracht, maar na de degradatie vertrok hij naar de Ligue 1-club. 

De andere optie wordt genoemd door het ED: Lato (21) is bij zijn club Valencia de tweede keuze achter José Gayà, maar heeft nog wel een doorlopend contract tot en met 2021. Als PSV, dat naast dit duo ook 'nog andere ijzers in het vuur' heeft, hem wil overnemen, moeten er enkele miljoenen euro's op tafel komen. Dat kan gezien de aanstaande transfer van Angeliño echter wel gebeuren. Eerder vertrok Aziz Behich, de stand-in linksachter, al naar Istanbul Basaksehir.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen