Oranje-dagboek #15: Oranje op de vlucht en slapeloze nachten

21 juni 2019, 22:00

De eerste rustdag op het WK stond voor Oranje in het teken van diverse dingen. Allereerst werd er hersteld van de zege op Canada; er werd getraind door de wisselspelers en ook de balans werd na drie duels opgemaakt op diverse vlakken. Nadat dát allemaal achter de rug was, stapten de speelsters in het vliegtuig richting Rennes, waar de achtste finale komende dinsdagavond op het programma staat.

Twee speelsters op scherp

Na drie wedstrijden in de poule staat de teller wat betreft Nederlandse gele kaarten slechts op twee - wel beide gepakt in de laatste wedstrijd tegen Canada. Anouk Dekker en Jill Roord moeten bij een volgende gele kaart brommen voor een eventuele kwartfinale. Na die ronde vervallen alle losse gele kaarten en begint Oranje weer met een schone lei. De kaart van Dekker was een noodzakelijke, maar Roord zal zich nog weleens achter de oren krabben mocht ze tegen Japan een gele kaart moeten pakken. Haar prent in blessuretijd was onnodig, waardoor ze op scherp staat. Bij Japan staan vier speelsters op scherp.

Van der Gragt weer fit

Alles wijst erop dat Stefanie van der Gragt weer helemaal fit is voor de knock-outfase van het WK. De verdedigster raakte tegen Nieuw-Zeeland geblesseerd en moest de duels met Kameroen (3-1) en Canada (2-1) deels uit voorzorg missen. Vandaag trainde ze echter weer volop mee met de reserves, waardoor de keuzes achterin voor bondscoach Sarina Wiegman weer toenemen. Alle basisspelers bleven tijdens de training achter in het hotel van de Leeuwinnen.

Oranje vliegt naar Rennes

Nadat de basisspeelsters hersteloefeningen hadden gedaan in de gym en de reserves volop hadden getraind, reed de bus van Oranje naar het vliegveld van Reims. Daar stapten ze op het veldtuig naar Rennes, waar het duel met Japan wacht. Die wedstrijd in het Roazhon Park begint dinsdagavond om 21.00 uur.

Slapeloze nacht voor Beerensteyn

Tijdens de vlucht van de Oranje Leeuwinnen richting Rennes kon aanvalster Lineth Beerensteyn mooi even de ogen sluiten om wat slaap in te halen. De matchwinner tegen Canada bekende vandaag op de training namelijk weinig geslapen te hebben vannacht. Na een wedstrijd lukt dat haar sowieso niet goed en nadat zij haar land naar de groepswinst had geschoten, bleef ze helemaal wakker. "Het spookt af en toe door je hoofd dat je een geweldige goal hebt gemaakt en dan is het nog moeilijker om in slaap te komen", aldus Beerensteyn tegen de NOS.

Oranje op socials

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen