Spoorboekje: knock-outfase WK en eerste training voor vijf clubs

22 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 21 juni 2019, 22:01

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 22 juni.

Nieuws

Officiële start voorbereiding voor vijf Eredivisieclubs 

Voor de spelers van vijf clubs uit de Eredivisie zit de vakantie er vanaf vandaag definitief op, want de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen staat namelijk op het programma. Bij Fortuna Sittard leidt de nieuwe trainer Sjors Ultee deze ochtend de eerste oefensessie. Ook sc Heerenveen en PEC Zwolle beginnen vandaag met een nieuwe trainer aan de voorbereiding, respectievelijk Johnny Jansen en John Stegeman. FC Groningen en promovendus Sparta Rotterdam staan net als de drie andere clubs ook weer voor het eerst op het gras.

Specials

Transferweekje

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

Duitsland - Nigeria (17.30 uur)

Na de eerste rustdag van het WK gaat de knock-outfase dan toch eindelijk van start. Minder niveauverschillen, nog meer belangen op de wedstrijd en wellicht meer fans in de stadions. Voor het eerste onderonsje is het nog foutloze Duitsland wel de grote favoriet, aangezien Nigeria als nummer drie met drie punten het nodige geluk heeft gehad in de poulefase. 

AZ - Eendracht Aalst (18.00 uur)

De eerste oefenwedstrijd van alle Eredivisie-ploegen wordt gespeeld door AZ. De ploeg gaat onder de nieuwe coach Arne Slot beginnen aan de voorbereidingen voor de voorrondes van de Europa League, waarin de Alkmaarders tegen het Zweedse BK Häcken spelen. Gaan we de hand van Slot al snel zien?

Peru - Brazilië (21.00 uur)

In een rechtstreeks gevecht gaan Peru en Brazilië uitmaken wie Poule A op de Copa América gaat afsluiten als winnaar. Na twee duels hebben beide ploegen namelijk vier punten verzameld, waarbij het doelsaldo van De Goddelijke Kanaries op dit moment wel beter is. Zij maakten tegen Venezuela echter geen onuitwisbare indruk, waardoor Peru ongetwijfeld kansen ziet op een stunt. 

Voetbal op tv

16.30 uur: Congo - Oeganda, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Afrika Cup 

17.30 uur: Duitsland (v) - Nigeria (v), NPO 2, live verslag van de achtste finale op het WK 

19.00 uur: Nigeria - Burundi, FOX Sport 4, live verslag van het duel in de Afrika Cup 

21.00 uur: Noorwegen (v) - Australië (v), NPO 3, live verslag van de achtste finale op het WK

21.00 uur: Peru - Brazilië, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Copa América

21.00 uur: Bolivia - Venezuela, FOX Sports 6, live verslag van het duel in de Copa América

22.00 uur: Guinee - Madagaskar, FOX Sports 5, live verslag van het duel in de Afrika Cup

23.30 uur: Guyana - Panama, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Gold Cup

02.00 uur: Verenigde Staten - Trinidad en Tobago, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Gold Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen