Oranje wacht ook loodzware strijd voor ticket naar Tokio 2020

20 juni 2019, 23:58   Bijgewerkt: 21 juni 2019, 00:03

De Oranjevrouwen zijn in Frankrijk voor de wereldtitel, maar valt er op het wereldkampioenschap ook een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar te verdienen. Om naar Tokio te gaan, moet de regerend Europees kampioen bij de beste drie landen van Europa eindigen. Echter is alleen Schotland uitgeschakeld en staan er acht Europese landen in de achtste finale. Dit kan in de kwartfinale nog steeds het geval zijn.

Die kans is niet heel groot, omdat Spanje maandag tegen de Verenigde Staten speelt. Kijkend naar onderstaande affiches is het wel reëel dat er alsnog zeven landen uit Europa overblijven. 

Het is dan ook reëel te stellen dat Oranje minimaal de laatste vier moet bereiken om naar Tokio te gaan. Zelfs dat kan onvoldoende zijn, want de halve finale kan ook immer Europese affiches opleveren. Wat dat betreft moet Nederland hopen dat de Verenigde Staten aan de andere kant van het schema afrekent met gastland Frankrijk. Allereerst moeten de Leeuwinnen zelf de horde Japan nemen en daarna mogelijk Italië of China.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen