Van Es moet haar basisplaats afstaan aan Van Dongen

Van Es moet haar basisplaats afstaan aan Van Dongen

20 juni 2019 – Kika van Es is haar basisplaats kwijt aan Merel van Dongen. De linksback zit donderdagavond op de bank als de Oranjevrouwen tegen Canada spelen. Van Es liet tegen zowel Nieuw-Zeeland als Kameroen geen goede indruk achter, terwijl Van Dongen als invalster voor nieuwe energie zorgde. De speelster van Real Betis mag het nu laten zien tegen de Canadezen.Verder doet Sarina Wiegman een beroep op de bekende speelsters. De bondscoach kondigde woensdag op de persconferentie al aan dat ze geen B-elftal opstelt. Na het bereiken van de achtste finale gaat Nederland nu voor de groepswinst, wat in de volgende ronde een krachtmeting met Japan oplevert.

Een gelijkspel is al voldoende voor de zege in poule E. Wanneer Oranje verliest, wacht een duel met hoogstwaarschijnlijk Zweden. Tenzij de Scandinaviërs later vanavond stunten tegen de Verenigde Staten. In dat geval ontmoeten de Leeuwinnen de titelverdediger in de achtste finale van het wereldkampioenschap.

Canada
Ook Canada speelt niet met een B-elftal. Bondscoach Kenneth Heiner-Moller kiest voor slechts twee nieuwe namen: linksback Allysha Chapman en aanvalster Jordyn Huitema. Jayde Riviere en Nichelle Prince doen niet mee.

Opstellingen
Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens
Canada: Labbé; Lawrence, Buchanan, Zadorsky, Chapman; Fleming, Scott, Schmidt; Huitema, Sinclair, Beckie

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 5 december 2019

  2. woensdag 4 december 2019