Feyenoord haalt transfervrije Marsman als vervanger van Delle

Feyenoord haalt transfervrije Marsman als vervanger van Delle

20 juni 2019 – Feyenoord heeft zich voor komend seizoen versterkt met Nick Marsman. De transfervrije keeper komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor twee seizoenen in De Kuip en is als derde goalie daarmee de opvolger van Joris Delle, wiens contract afliep deze zomer. De Fransman was bezig aan zijn eerste seizoen in Rotterdam-Zuid. "Na de verhuur van Rámon Ten Hove aan FC Dordrecht en met name het vertrek van Joris Delle wilden we onze selectie versterken met een ervaren doelman om het keepersteam weer compleet te maken", aldus technisch directeur Sjaak Troost. "Met Nick hebben we die gewenste versterking gevonden. Hij is een echte professional en heeft onlangs tijdens de play-offs met zijn vorige club nog laten zien er direct te kunnen staan als het erom gaat."

Hoewel hij eerder nog in verband werd gebracht met een transfer naar PEC Zwolle, is dat dus niet het geval. Eerder was de 28-jarige doelman actief bij FC Twente en Go Ahead Eagles. "Van buitenaf heb ik Feyenoord altijd al een geweldig mooie en grote club gevonden", laat Marsman weten. "Dat ik dat nu van binnenuit mag gaan ervaren, maakt me heel trots. De goede gesprekken met de mensen binnen de club hebben mij nog enthousiaster gemaakt. Bij deze club kan ik me meten met en dagelijks verder ontwikkelen op het allerhoogste niveau in Nederland."

De transfervrije Marsman is de eerste zomeraanwinst van de Rotterdammers, bij wie Jordy Clasie, Cuco Martina, Delle en Robin van Persie komend seizoen om diverse redenen niet meer terugkeren. Jaap Stam is blij met zijn eerste versterking: "Mooi dat de club na het vertrek van twee doelmannen er snel in geslaagd is een nieuwe doelman aan te trekken. Met zijn ervaring, keeperskwaliteiten en voetballend vermogen is hij een welkome versterking. Bovendien is Nick met de juiste drive competitief aan de andere drie doelmannen om er samen voor te zorgen dat ze continu het beste in elkaar naar boven kunnen halen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 7 december 2019

  2. vrijdag 6 december 2019