Huiberts bevestigt interesse in Clasie; koopoptie Sugawara

Huiberts bevestigt interesse in Clasie; koopoptie Sugawara

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 juni 2019 – Max Huiberts heeft bevestigd dat AZ interesse heeft in Jordy Clasie. Hoewel de directeur voetbalzaken nog niet sprak met de middenvelder van Southampton, deed trainer Arne Slot dat al wel. Toch kijkt men in Alkmaar altijd eerst in de eigen selectie, voor het een transfer doet. Een overgang is nog ver weg voor de zeventienvoudig international, aangezien hij een doorlopend contract heeft in Engeland.

Dat vertelt de coach op het clubkanaal. Mede daarom werd er ondanks het vertrek van onder andere Adam Maher en de aanstaande exit van Mats Seuntjens, Bjørn Johnsen en Marko Vejinovic nog geen speler gehaald door AZ. "We hebben een uitgebalanceerde selectie, met heel veel talent. En een aantal talent is inmiddels ervaren, dus er staat volgens mij een stevige selectie", aldus Huiberts, die bovendien de de prijzen van de spelers wel heel snel vindt stijgen.

"We kijken bovendien altijd eerst in de eigen opleiding", zei hij over inkomende transfers. Mede daarom werd Yukinari Sugawara gehuurd van Nagoya Grampus. "Onze eerste Japanse speler. In de eigen jeugd hadden we geen stand-in voor Jonas Svensson." En dus huurde AZ de Japanner, bij wie bovendien een optie tot koop is bedongen. Over de transfer van Clasie is nog géén duidelijkheid: "Hij heeft nog een contract bij Southampton voor een jaar, dat moet ook netjes worden afgehandeld."

'Vejinovic, Johnsen én Seuntjens weg'
Verder ging Huiberts ook nog in op de situatie van het overbodige trio in Alkmaar. Het is niet zo dat zij per se weg moeten. "Want als er niks komt dat voor alle partijen interessant is, sluiten ze weer aan", verzekerde hij. "Maar zij zijn de midden 20 gepasseerd, dan moet je elke week op het veld staan. Als er geen perspectief op een basisplaats is, willen wij meewerken aan deze stap. En de spelers hebben aangegeven blij te zijn met die duidelijkheid." 

Lees ook: 'Vejinovic, Johnsen én Seuntjens mogen deze zomer weg bij AZ'

Reacties

gerelateerd