Ajax geeft succescoach Ten Hag nieuw contract tot 2022

Ajax geeft succescoach Ten Hag nieuw contract tot 2022

20 juni 2019 – Ajax heeft het contract met hoofdtrainer Erik ten Hag verlengd tot en met 2022. De succesvolle oefenmeester had een overeenkomst die tot en met 2020 liep, maar mede door de goede prestaties afgelopen seizoen is de coach beloond met een nieuw en sterk verbeterd contract.Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. Deze contractverlenging kan gezien worden als een statement naar andere clubs dat Ten Hag deze zomer niet vertrekt uit Amsterdam. In het geruchtencircuit dook de naam van de geboren Tukker regelmatig bij diverse Europese topclubs, maar net als eerder Nicolas Tagliafico en David Neres komt Ajax met een duidelijk signaal: Ten Hag mag niet vertrekken. Het Zuid-Amerikaanse duo sprak ook hardop uit te blijven komend seizoen, waar er een groot aantal vertrekkers wordt verwacht.

Tot dusver heeft alleen Frenkie de Jong (FC Barcelona) een transfer gemaakt, net als assistent-coach Alfred Schreuder (1899 Hoffenheim). Daar tegenover staat de komst van Kik Pierie, Lisandro Martínez, R?zvan Marin en Kjell Scherpen. Wel is het de verwachting dat er nog een flink aantal spelers vertrekt. Onder andere captian Matthijs de Ligt wordt hardnekkig in verband gebracht met een transfer.

Met het behalen van de halve finale van de Champions League (en bijna de finale), landstitel en bekerwinst was het eerste seizoen van Ten Hag in Amsterdam extreem succesvol. Niet voor niets werd de coach ook beloond met de Rinus Michels Award, als beste trainer van de Eredivisie. Al langer gingen de geluiden dat Ajax graag langer met hem doorwilde, maar nu is het dan ook officieel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019