Strijd om Olympische tickets vanuit Europa ligt nog volop open

Strijd om Olympische tickets vanuit Europa ligt nog volop open

20 juni 2019 – Naast de WK-titel hebben de Leeuwinnen in Frankrijk nog één belangrijke missie op het WK; een ticket voor de Olympische Spelen verdienen. Daarvoor moet het bij de beste drie landen van Europa eindigen, maar juist in die strijd gaat het minder voorspoedig. De Europese landen doen het namelijk allemaal erg goed.De acht Europese landen die meedoen op het WK zijn namelijk allemaal (!) al geplaatst voor de volgende ronde. Noorwegen, Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje zijn dat inmiddels met drie duels gespeeld, Nederland en Zweden kunnen de achtste finales al niet meer ontlopen na twee wedstrijden.

Daardoor blijft de missie moeilijk voor de Leeuwinnen, mede omdat veel Europese teams ook groepswinnaar zijn geworden en elkaar dus ontlopen. Noorwegen speelt sowieso tegen Australië, terwijl ook Duitsland, Italië, Engeland en Frankrijk tegen een nummer drie spelen en ook dat is sowieso geen Europees land.

Spanje en Zweden kunnen elkaar nog treffen, net als Nederland en Zweden. De kans dat er een flink aantal Europese landen in het toernooi blijft, is na de poulefase dus erg groot. Vermoedelijk zal de strijd om de tickets voor de Olympische Spelen dus ook nog erg lang spannend blijven.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019