'Vejinovic, Johnsen én Seuntjens mogen deze zomer weg bij AZ'

'Vejinovic, Johnsen én Seuntjens mogen deze zomer weg bij AZ'

20 juni 2019 – Marko Vejinovic heeft geen toekomst meer bij AZ. De middenvelder die afgelopen seizoen al werd verhuurd door de Alkmaarders aan Arka Gdynia heeft van trainer Arne Slot te horen gekregen dat hij zich niet hoeft te melden voor de eerste training. Opvallend genoeg mag ook Mats Seuntjens vertrekken van Slot, evenals Bjørn Johnsen. Als dat niet lukt, sluiten zij echter wel weer gewoon aan bij de A-selectie.Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. Vejinovic werd afgelopen half jaar verhuurd en kwam in Polen weer veel aan spelen in toe; in veertien duels maakte hij vijf goals en gaf hij één assist. Door zijn zware blessure raakte de middenvelder uit beeld bij AZ en is er daarna niet meer in geslaagd om een basisplaats te veroveren. Ondanks zijn tot 2022 lopende contract mag hij deze zomer dus vertrekken uit Alkmaar.

Dat dat laatste ook geldt voor Seuntjens is best opvallend: onder John van den Brom - die niet onder stoelen of banken schoof zeer gecharmeerd te zijn van de aanvaller annex middenvelder - was hij een vaste kracht. Hij kwam tot zes goals en vijf assists in 32 optredens afgelopen jaar. Recent gaf Van den Brom overigens nog te kennen dat hij zijn voormalige pupil met FC Utrecht níet op de korrel had.

Dat Johnsen mag vertrekken is geen verrassing: de Noorse spits voor wie ruim twee miljoen euro betaald werd, kon maar amper overtuigen en kwam tot zes goals in 32 optredens. Voor zijn collega Fred Friday geldt al jarenlang hetzelfde bij AZ. Eerder al werd bekend dat Adam Maher (FC Utrecht) en Nick Olij (NAC Breda) zeker vertrekken bij AZ, dat tot dusver Yukinari Sugawara aantrok op huurbasis.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019