Wiegman stelt beste elf op: "Willen winnen, dus dat is logisch"

Wiegman stelt beste elf op: "Willen winnen, dus dat is logisch"

19 juni 2019 – De Oranje Leeuwinnen gaan donderdag vol het gaspedaal indrukken tegen Canada, ondanks dat Nederland al zeker is van een plaats in de volgende ronde van het WK. Sarina Wiegman heeft woensdag op de persconferentie laten weten dat ze in de derde groepswedstrijd het sterkst mogelijke team het veld in zal sturen."We willen winnen, dat is het uitgangspunt. Dan is het ook logisch dat de beste speelsters in het veld komen te staan", zegt Wiegman tegen het Algemeen Dagblad. Wie dat zijn, wilde de bondscoach nog niet prijsgeven. "We hebben een bepaalde basis, maar we hebben ook speelsters die heel goed zijn ingevallen. Dus moet ik keuzes maken. De groep van goede speelsters is heel breed. Maar nee, ik ben geen coach die na een mindere prestatie het elftal meteen omgooit. Ik geloof niet dat zoiets helpt."

Oranje won de eerste twee duels op het WK, maar heel sprankelend was het niet. Daar is Wiegman zich van bewust. "Natuurlijk kunnen dingen beter, daar werken we aan. Maar vergeet niet dat we twee keer hebben gewonnen en daar gaat het uiteindelijk om. Tegen Kameroen hadden we moeite met het fysieke, onberekenbare spel van de tegenstander. Dat is wel verklaarbaar. Maar met onze drie goals was ik heel blij. Dat neemt niet weg dat we wel wat minder slordig hadden mogen zijn."

Wegman weet dat een remise tegen Canada voldoende zal zijn voor groepswinst. "Er kan zich een situatie voordoen waarin het vasthouden van de 'nul' het belangrijkste wordt. Maar dat is niet de intentie waarmee we het veld instappen. Canada heeft een sterk team, het kan gebeuren dat we onder druk komen te staan. Maar dan nog, met onze snelheid voorin zullen we altijd blijven jagen op een doelpunt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019