Eredivisie-schema is nu definitief: nog 47 wijzigingen

Eredivisie-schema is nu definitief: nog 47 wijzigingen

19 juni 2019 – Het Eredivisie-schema (en ook die van de Eerste Divisie) is definitief. Ten opzichte van het concept heeft de KNVB nog 47 wijzigingen toegepast op de 704 wedstrijden. Een van de meest opvallende aanpassingen is Ajax - Fortuna Sittard. Die is verzet van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september.Clubs in Europa kregen van de KNVB de mogelijkheid om de vierde speelronde te verschuiven naar eind september. Ajax maakt van die optie gebruik. In de week voor en na speelronde vier kan Ajax zich plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League of Europa League. Ook de wedstrijden van FC Utrecht, Feyenoord en AZ in speelronde 4 schuiven op naar 25 september, mits zij de laatste voorronde van de Europa League bereiken. Utrecht speelt dan tegen VVV-Venlo, Feyenoord en AZ ontmoeten dan elkaar.

Het vierde competitieduel van PSV blijft sowieso in hetzelfde weekend staan. De wedstrijd van 24 augustus tegen FC Groningen gaat alleen naar 25 augustus als PSV donderdag 22 augustus in de voorronde van de Europa League speelt.

Lees meer: Concept schema Eredivisie: toch streep door 20.00 uur op zondag

"Zoals altijd zijn we zorgvuldig te werk gegaan en hebben we altijd goed contact gehad met clubs, gemeentes, politie, FOX Sports en de supporters", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen op de website van de KNVB. "Het is altijd een flinke puzzel om het programma tot stand te brengen, rekening houdend met de wensen van iedereen. Daarop voortbordurend denk ik dat we een goed programma hebben neergezet."

Hier vind je het complete schema!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019