AZ loot BK Häcken, FC Utrecht gaat naar Macedonië of Bosnië

AZ loot BK Häcken, FC Utrecht gaat naar Macedonië of Bosnië

19 juni 2019 – AZ speelt in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Zweedse BK Häcken. De Alkmaarders beginnen op donderdag 25 juli met een thuiswedstrijd, de return is op 1 augustus in Göteborg. FC Utrecht weet halverwege juli pas wie het treft. De winnaar van de play-offs gaat spelen tegen de winnaar van Akademija Pandev (Macedonië) HŠK Zrinjski (Bosnië en Herzegovina). Deze clubs spelen op 11 juli en 18 juli tegen elkaar.Häcken is de Zweedse bekerwinnaar. Met voormalig Eredivisie-speler Rasmus Lindgren in de ploeg, won de AZ-opponent eind mei de finale van AFC Eskilstun (3-0). Onder andere Joona Toivio was trefzeker in die eindstrijd. Hij speelde in 2007 voor de beloften van AZ en werd later uitgeleend aan Telstar. Met de bekerwinst dwong Häcken deelname aan de voorronde van de Europa League af. In de competitie eindigde de club vijfde.

Utrecht
Utrecht begint in ieder geval op donderdag 25 juli met een thuiswedstrijd, op 1 augustus volgt de return tegen Akademija Pandev of Zrinjski. Akademija Pandev is een gloednieuwe club, opgericht door spits Goran Pandev. Het begon in 2010 als jeugdacademie, sinds 2014 heeft de club een seniorenteam. In 2017 promoveerde Akademija naar de hoogste divisie. Het bereiken van Europees voetbal is de volgend mijlpaal.

Zrinjski is zesvoudig kampioen van Bosnië en speelde ook al regelmatig in Europese kwalificatietoernooien, maar bereikte nog nooit het hoofdtoernooi. Het voorbije seizoen eindigde Zrinjski als tweede in de vaderlandse competitie.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019