Oranje-dagboek #13: Oranje heeft 'beetje schijt' aan kritiek

Oranje-dagboek #13: Oranje heeft 'beetje schijt' aan kritiek

19 juni 2019 – De belangrijkste conclusie van deze woensdag voor de Oranje Leeuwinnen is dat Japan de tegenstander kan worden in de achtste finales. Dat zou een herhaling zijn van de achtste finale van vier jaar geleden, toen de Nederlandse vrouwen het af moesten leggen tegen de Aziatische vrouwen. Oranje staat na twee duels op zes punten, maar toch is er kritiek op het spel. De middenveldsters zitten daar echter niet mee.Mogelijke tegenstander in achtste finale
Oranje weet haar opponent in de achtste finale, mits het elftal van Sarina Wiegman morgen de groepszege opeist. In dat geval gaan de Leeuwinnen dinsdag spelen in Rennes tegen Japan, de nummer twee uit groep D. Dat was in de achtste finale van het WK van vier jaar geleden de tegenstander waar Oranje van verloor. Het team van Wiegman kan daardoor revanche halen.

Van de Donk: kritiek mag wel iets minder
Als Europees kampioen genieten de Oranjevrouwen status en liggen de prestaties onder een vergrootglas. Toch vindt Daniëlle van de Donk dat de kritiek op het vertoonde spel allemaal wel wat minder mag. "Als wij het WK winnen met lelijk voetbal, dan hoor je mij niet klagen. Ik vind dat er te veel nadruk op het spel wordt gelegd", doet de middenveldster haar beklag aan de NOS. "Iedereen mag een mening hebben, maar af en toe is het wel wat hard. Dat mag iets minder."

Wiegman kan beroep doen op fitte groep
Sarina Wiegman kondigde vandaag aan dat ze donderdag met de sterkste elf zal aantreden. Dat kan de bondscoach doen omdat de 23 Leeuwinnen volledig fit zijn, wat uiteraard een mooie luxe is voor de keuzevrouw. Oranje trainde vandaag met een fitte groep in het Centre de Vie Raymond Kopa in Reims. Stefanie van der Gragt deed net als dinsdag het grootste deel van de training mee. Met haar zal Wiegman donderdag gaan risico nemen, wat betekent dat de verdedigster tegen Canada op de bank zal zitten. Op de persconferentie zei aanvoerster Sherida Spitse vandaag overigens dat ze niet zit met kritiek. "Heel eerlijk, ik heb er een beetje schijt aan."

Miedema gaat in op Feyenoord-situatie
Daags voor de wedstrijd tegen Canada kreeg Vivianne Miedema van het Algemeen Dagblad ook vragen over andere onderwerpen. Bijvoorbeeld over Feyenoord, dat bezig is om een vrouwenteam op poten te zetten. Manon Melis liet onlangs weten dat ze Miedema, die nu bij Arsenal speelt, zou bellen om het uithangbord van de ploeg te worden. Dat was uiteraard met een knipoog.  "Ik voetbal naar Arsenal en heb het prima naar mijn zin", reageert de 22-jarige spits desgevraagd. "Ik ben een Feyenoord-fan en Feyenoord heeft nog geen vrouwenteam, maar wie weet. Ook als afsluiter zou het zeker mooi kunnen zijn. Voor het vrouwenvoetbal in Nederland zou het goed zijn als Feyenoord een team opzet. Ajax en PSV hebben al teams, dus Feyenoord blijft een beetje achter. Het zou heel mooi zijn als Feyenoord ook die stap kan maken." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Uitslagen
Japan - Engeland 0-2
Schotland - Argentinië 3-3

Oranje op socials

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019