De Boer in kwartfinale MLS-beker, VS start Gold Cup met zege

De Boer in kwartfinale MLS-beker, VS start Gold Cup met zege

19 juni 2019 – Frank de Boer staat met Atlanta United in de kwartfinale van de MLS Cup. Nooit eerder bereikte de club deze fase van de Amerikaanse beker. De regerend MLS-kampioen won met 2-3 bij Columbus Crew. Ondertussen begon de nationale ploeg van de Verenigde Staten afgelopen nacht met een 4-0 zege aan de Gold Cup, die Amerika samen met Jamaica en Costa Rica organiseert.Columbus Crew - Atlanta United 2-3
Brandon Vazquez was met twee doelpunten de gevierde man bij Atlanta. Hij nam de 0-1 en de 1-3 voor zijn rekening. De 0-2 kwam op naam van Miles Robinson. David Accam en Brad Guzan (eigen doelpunt) produceerden de aansluitingstreffers voor Columbus Crew. Maar Atlanta hield de thuisploeg telkens op afstand en speelt het op 10 juli in de kwartfinale tegen de winnaar van Saint Louis of FC Cincinnati, de nieuwe club van Gerard Nijkamp.

Verenigde Staten - Guyana 4-0
De probleemloze start van de Gold Cup is voor de Verenigde Staten een opsteker. In aanloop naar het toernooi verloor Team USA oefenwedstrijden van Jamaica en Venezuela. Daarom is niet iedereen gerust op een goede afloop. De 4-0 in Minnesota geeft het elftal van Gregg Berhalter in ieder geval weer wat vertrouwen. Paul Arriola opende in de eerste helft de score en maakte de Verenigde Staten na rust het verschil via twee keer Tyler Boyd en Gyasi Zardes. Over vier dagen spelen de Amerikanen tegen Trinidad en Tobago, de laatste poulewedstrijd is tegen Panama.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019